Topptur på Dovrefjell

Det finnes uante muligheter på Dovrefjell til toppturer. Det kan være langt å gå til de toppen du vil nå, men til gjengjeld får du være helt alene og slipper å gå i kø.

Topptur Dovrefjell Snøhetta

Fra toppen på Snøhetta

Dovrefjell byr på ett storslagent landskap og flere toppturmuligheter. Beste startsted er Hjerkinn, og herfra er det en dagstur innover langs Snøheimvegen til bunnen av fjellene. Så her må du regne flere dager og overnatting i telt for å komme til de høyeste toppene.

SNØHETTA: Klassikern på Dovrefjell er like fin vinter som sommer. Snøhetta er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen. Turen starter normalt ved Hjekinn med en 15 kilometer lang tur inn til Snøheim. Her kan man velge mellom Vesletoppen og Stortoppen. Fra begge toppene er det flotte nedkjøringer. Alt fra rennekjøring til jevne slake nedkjøringer.

STORSTYGGE SVÅNÅTIND: Snøhettas nabo og lillebror på 2209 meter byr på flere muligheter både opp og ned. Det er en lang anmarsj, men fra Hjerkinn må du regne 2-3 dager. Svånåtynden byr på flere mulige nedkjøringer, både bratte og lettere med jevn helning. For den som ønsker en ekstra topp kan man ta med seg Skredahøin (2014 moh).