Familiens skiparadis - Lemonsjøen

På Lemonsjøen har både store og små funnet drømmeskistedet.

Lemonsjøen alpinsenter

Tekst: Mari Valen Høihjelle,  

- For oss er Lemonsjøen midt i blinken. Vi kan spenne på oss både langrennsski og alpinski rett utenfor hyttedøra, smiler mamma Eli Kallåk (40).

I hjertet av vinterparadiset Lemonsjøen i Våga, har familien Kallåk-Larsen fra Otta funnet sin ultimate vinterdestinasjon. Nå er de på vei inn i ferieleiligheta for litt lunsj og kakao, før barna Sondre (6), Eirik (10) og Kristin (12) skal boltre seg i skibakken igjen. Pappa Jarle Larsen (43) nyter en alenetur på langrenn.

- Det aller morsomste er å utforske nye løyper. Og kanskje kjøre litt i skogen, mener Eirik.

VINTERLYKKE FOR ALLE

Lemonsjøen alpinsenter, som ligger ved foten av Jotunheimen nasjonalpark, byr på barnevennlig, hyggelig og snøsikker vinterlykke. Området er også regnet som litt av en perle for råskaller og offpisteelskere. En rekke av landets beste frikjørere er fostret opp her. For familien Kallåk-Larsen er det hovedsakelig de preparerte bakkene som gjelder, enn så lenge. Her kan familien velge og vrake i fem nedfarter, to barnebakker, tre skitrekk, terrengpark, varmestue og utallige løssnømuligheter. Her er noe for alle – uansett alder og nivå.

HOPP OG SMIL. På himmelen stenger stålblå skyer for januarsola. På toppen av Lemonsjøen alpinsenter står søsknene Eirik og Kristin i snøføyka. Kroppen er full av skienergi etter kakao, rundstykker og smultringer. - Skal vi ikke ta skogsløypa? spør Eirik. Kristin nikker, før de suser nedover det nypreppede vinterparadiset. Svisj, svisj. Rundt dem ligger fjellriket i all sin prakt. De kjører elegant nedover, mens de filmer litt med et actionkamera. Noen små hopp og litt skogkjøring foreviges. Store smiler lyser opp mellom hjelm og fargerike skiklær.

- Vi tar en tur til! Lyst til å prøve kuleløypa? sier Kristin.

LITE OG TRYGT. Ikke langt unna, i barnebakken, er skigleden vel stå stor. Sondre (6) setter utfor barnebakken, først en liten løype mellom noen furutrær, før han finner løypa igjen og ploger gjennom noen porter. Fra sidelinja følger mamma Eli med.

- Fordelen med Lemonsjøen sammenliknet med større skidestinasjoner er at man lettere kan slippe barna i bakken. Alpinbakken er mindre, mer oversiktlig og føles tryggere. Vi treffer de samme folkene, så det blir et eget miljø her, sier hun. Skileik, naturopplevelser, samhold, mestring, fart og spenning. Bare en liten biltur bort fra hverdagen kan familien boltre seg i dette. De drar opp på ”hytta” nesten hver helg i vinterhalvåret.

- Ved å stå eller gå på ski og oppleve noe sammen, kommer vi nærmere hverandre. Og det er veldig moro å se at barna stadig mestrer noe nytt og finne nye utfordringer, sier Eli. For minstemann i familien er ingen tvil om hva som gjør alpint til den aller morsomste aktiviteten vinterstid: - Fordi det alltid går nedover! smiler Sondre lurt, før han på nytt tar heisen opp – for å glede seg over oppturen av å kjøre ned.

Lemonsjøen alpinsenter i Jotunheimen

Her er Lemonsjøen: 

- Ligger ved Lemonsjøen i Vågå kommune, ved foten av Jotunheimen. Ligger omlagt midt mellom Oslo og Trondheim. 
- Kjent for gode skimuligheter for alle nivåer. Her er familievennlige alpinbakker, samt et eldorado for de som liker frikjøring og puddersnø. 
- Skitrekket har en lengde på 1400 meter, med en høydeforskjell på 390 meter. Totalt er det tre skitrekk, fem nedfarter, stor kafe, barnebakker, skiutleie og terrengpark. 
- Lemonsjøen har også gode langrennsløyper, samt kort vei til flotte topper i Jotunheimen, for de som liker å gå på toppturer. 
- På Lemonsjø fjellstue og hyttegrend får du god, tradisjonell og hjemmelaga mat. Her kan du også leie familiehytter eller rom på fjellstua.

Se www.lemonsjo-alpinsenter.no for mer info om alpinsenteret.

Langrenn på Lemonsjøen i Jotunheimen

Lemonsjøen er også ett langrennseldorado, med 300 kilometer skiløyper. 

Ett langrennseldorado

Med 300 kilometer langrennsløyper, er Lemonsjøen og området rundt og oppover Sjodalen ett langrennseldorado uten like. Med gode snøforhold og fantastisk utsikt til Jotunheimen og Rondane, finner du knapt noe liknende i hele Norge. Nyhet for vinteren 2018 er skilekområdet som bygges mellom Lemonsjøen og Vågå. Her blir det garantert fart og spenning for alle aldre og nivåer. Følg med for mere info!

Se løypekart for Lemonsjøen og Sjodalen her og finn mer informasjon om overnatting og andre aktiviteter.