Langrenn i Nord-Gudbrandsdalen

Tunga beint i munnen! I Nord- Gudbrandsdalen er det lett å gå seg vill i flotte langrennsløyper.

Langrenn i Rondane

Tenk deg sol og blå himmel, hvite vidder, minusgrader og milevis med langrennsløyper foran deg. Det er hva du kan møte i Gudbrandsdalen og nasjonalparkene i regione. Her finner du store høyfjellsområder du kan være helt alene, du finner tilrettelagte skiløyper og rundløyper og du finner konkurranseløyper med lysløype, skiskytteranlegg og skøytretrase. 

Finn status for langrennsløypene og løypekart på skisporet.no

Mysusæter // Sel // Rondane

Milevis med langrennsløyper som er knyttet sammen med løypenettet til Høvringen. Fra Mysusæter kan du gå inn i Rondane Nasjonalpark langs stikket løype, eller du kan gå sørover til Furusjøen og Trolløypa videre helt til Lillehammer om du ønsker. På Mysusæter finner du også et alpinanlegg med to preparerte nedfarter samt offpiste.

Høvringen // Sel // Rondane

De høytliggende langrennsløypene i Rondane er varierende og spektakulære. På Høvringen går du med Rondanemassivet som turfølge og kuliss. Mye av løypenettet går over skoggrensen og kan være værutsatt. Til gjengjeld er omgivelsene fantastiske. Løypenettet er knyttet sammen med Mysusæter lenger sør – og Trolløypa fortsetter helt til Lillehammer om du ønsker. Høvringen alene byr på 116 kilometer oppkjørte lanngrennsløyper.

Dombås // Dovre // Dovrefjell

Med Dombås Skiarena som utgangspunkt byr Dovre på 100 kilometer oppkjørte langrennsløyper i skogsområder og på selve Dovrefjell. Totalt 73 løyper og 10 kilometer lysløype.

På Dombås åpner skiløypene 25. oktober! Sjekk dombasskiarena.no for mer informasjon.

Rett opp for Dombås sentrum ligger også alpinsenteret som fostrer X-Games-vinnere i fleng med flere nedfartsløyper og en park i verdensklasse.

Bjorli // Lesja

Snøhull kjent som en av de mest snøsikre destinasjonene i Norge. Bjorli med langrennsløyper og 11 alpine nedfarter er ofte første alpinanlegg som åpner i Norge for vinteren og det siste som stenger. Utenfor alpinsenteret er det også fantastiske offpistemuligheter og hyppige pudderalarmer. Bjorli byr på 84 kilometer oppkjørte langrennsløyper med både klassisk- og skøytespor, og har også kunstsnøproduksjon. Langrennsløypene finner du i skogsterreng, lysløype eller på høyfjell.

Les mer: Løypemakerne på Bjorli - bli med bak rattet på løypemaskina.

Lemonsjøen // Vågå // Jotunheimen 

Et av Norges lengste oppkjøret løypenett med 62 løyper på totalt 300 kilometer. Sju tråkkemaskiner er i sving mellom Lemonsjøen, Brimland, Randsverk, Heidalsskogen og Sjodalen helt inn til Gjende og Jotunheimen. Løypene bærer preg av høy kvalitet hele sesongen, med både klassisk og skøytetraseer. På Lemonsjøen nnes også landets mest sjarmerende alpinanlegg med noen av klodens råeste skikjørere. Fantastiske muligheter for offpistkjøring når pudderalarmen går! Nyhet for vinteren 2018 er skilekområdet som bygges mellom Lemonsjøen og Vågå. Her blir det garantert fart og spenning for alle aldre og nivåer.

Se løypekart for Lemonsjøen her.

Sjodalen // Gjende // Jotunheimen 

Løypenettet i Sjodalen henger sammen med Lemonsjøen-Brimiområdet og strekker seg helt inn til Gjendesheim. Her kan du faktisk spenne på deg skiene nede i dalen og gå i oppkjørte langrennsspor helt inn inn i hjertet av Jotunheimen eller opp til Valdresflya. Flotte serveringssteder og overnattingstilbud underveis. Fra Gjendesheim fortsetter kvisteløyper innover Gjende, med spektakulære Gjendealper og Besseggen på hver side. Her er også ypperlige muligheter for fjellski og toppturer på ski om du ønsker å bevege deg utenfor løypene.

Skjåk // Breheimen // Reinheimen

Fjellrike Skjåk rommer alt fra konkurranseløyper til turløyper med skøytetrase, samt gode muligheter for fjellski i sjonalparkene Breheimen og Reinheimen. Fra Pollfoss og Botn går løypene til Billingen og helt til Grotli. Mer info om skiløypene på Skjåk Turløypers facebookside.

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!