Vinteraktiviteter

I Nord Gudbrandsdalen er du garantert gode, gammeldagse hvitevarer fra vinterferien og langt ut i mai.

Rondane

Tenk deg en kald og solfull vinterdag, der solen skinner på fjelltoppene, himmelen er rosa og snøkrystallene danser i lufta. Da er man klar for å gripe dagen med aktiviteter for store og små. La barna ake og ha det morro i snøen, prøv airboard eller isjuving, eller utforsk en av de seks nasjonalparkene i regionen.

TRUGETURER – en perfekt måte å oppleve storslagen natur på, du kommer deg rundt over alt uten å tenke på glipptak eller feste. Truger kan du leie på Hindsæter, Rondane Høyfjellshotell og Bjorli Skiskole og skiutleie.

FATBIKE i terrenget eller oppkjørte pump tracks på Gjendesheim og Hindsæter. Utleie også ved Rondane Høyfjellshotell og Rondetunet.

BELTEVOGNKJØRING fra Høvringen til Smuksjøseter i hjertet av Rondane. Sjekk for eksempel ut Trekanten på Høvringen.

HUNDEKJØRING er enda artigere enn du tror! Skyss med menneskets beste venn får du hos Sjodalen Hyttetun i Jotunheimen. Kan fort bli vinterens høydepunkt! 

AIRBOARD er en tøff aktivitet hvor du ligger på magen og med hodet først på en type luftmadrass. Hos Bjorli Skiutleie kan du leie airboard.

ISFISKE krever ingenting annet enn tålmodighet og er ulidelig spennende - og du verden så sprek fjellørreten er! Det kan du gjøre flere steder i regionene, blant anne på Rondetunet.

HESTERIDNING/KANEFART gir garantert julestemning uansett når på året du hypper på Blakken. Hos Øyen Øvre og Kvistli kan du ri året rundt.

ISJUVING er vintervarianten av juving 16 i iskalde sommerelver. Se opp for isslott som får deg til å danse som Elsa i Frost! Hindseter og Lom og Skjåk Adventure tilbyr isjuving.

ISKLATRING får garantert både blodet og adrenalinet til å pumpe – hold deg fast for en utsikt! Bli med Lom og Skjåk Adventure på isklatring.

VÅRSKITURER I VERDENSKLASSE – med skiføre til de fleste av landets 2000-meterstopper eller utforkjøringene langs selveste Høgruta gjennom Jotunheimen. Eller lei deg gratis randoneeutstyr på Rondvassbu. Les mer om toppturer her

PÅSKE Påskelykken finner du i Gudbrandsdalen. Ski og friluftsliv, appelsin og kvikk lunch, påskebuffet og påskeskirenn. Utforsk mer av vinteren her.

LANGRENN I OPPKJØRTE LØYPER – du har flere tusen kilometer løyper å velge mellom i Rondane, Dovrefjell, Jotunheimen, Reinheimen og Breheimen. Garantert godt, gammeldags blåswix-føre (eller rødklister)! Les mer om langrenn her.

NORGES LENGSTE SKISESONG som sparkes i gang med Lom skifestival i Lom i november og avsluttes med Sail&Ski Jotunheimen med Gjendebåten i juni. Finn din skiopplevelse her!

STJERNEHIMMELEN er aldri så vakker som i fjellet midtvinters - se opp!

GUIDA TURER OG KURS – vil du helt til topps på Norges tak, men er usikker på veien opp og ned? I Nasjonalparkriket finnes firmaer og fjellstuer som tilbyr guidede skiturer i alle varianter på vinterstid. RondvassbuGjendesheimRondetunet, Lom og Skjåk Adventure, Bjorli Skiskole og Skiutleie, og Breogfjell tilbyr guida turer og kurs. Disse kan også bistå med utleie av randonee og skiutstyr.