"Så hatten passer" med Ove Røsbak og Stian Carstensen

Beliggenhet: Otta
Arrangementssted:
Kategori: Hva skjer, Arrangement, Konserter, [...]
Dato: Onsdag 15 mar 2017

«Så hatten passer» er en humoristisk forestilling, en form for improvisert kabaret, som består av nyskrevne tekster og sanger, med skråblikk på fortid og samtid, og publikum står i fare for å bli skikkelig revet med. Budskapet er derfor: «Ta med hjelm!»

Stian Carstensen og Ove Røsbak er begge fra Indre Østlandet. Begge står trygt plantet i solide norske tradisjoner, samtidig som de begge i hele sin karriere har prøvd ut nye kunstneriske områder og stadig sprengt grenser. Begge er de elleville på scenen, og begge jobber de med improvisasjon som grunnelement i alt de gjør. Begge står de trygt i den store skrøne- og historiefortellertradisjonen som har levd i beste velgående i deres strøk av landet fram til nå. Buskspell, sprit, kvinnfolk, slettedans, loffere, tatere, gapskratt – det var slike ting som bandt folk sammen i ei tid da Norge var «Uren, Luren, Sveltihjel». Sjøl om området rundt Mjøsa og dalstroka innafor er preget av et relativt tregt folkelynne, ligger det en villskap på lur i folkesjela som rett som det er kan springe fram. Og kommer først den villskapen fram, i ei skrøne, ei vise, en feiende dans, da får omgivelsene så hatten passer. Stian Carstensen har basert mye av sitt kunstneriske virke på sitt møte med vandrernes kultur, Romfolkets og taternes påvirkning på norsk folketradisjon, og trekkspillvirtuosens møte med bulgarsk kultur i ung alder har preget alt han har drevet på med.

Ove Røsbak har i tillegg til å utgi skjønnlitterære bøker gitt ut to store biografier om Alf Prøysen og Rolf Jacobsen. Spesielt i boka om Prøysen fordypet han seg i den store folkelige tradisjonen av vandrende skillingsviser og eventyr som har vart helt siden middelalderen. I 2009 ga han ut den sjølbiografiske romanen «Lommelyktgutten», som også er folkelig i aller beste forstand.

STIAN CARSTENSEN er født i 1971 og vokste bokstavelig talt opp som musiker, opplært av sin bestefar og far. Han er musiker av internasjonalt format. Alt som gutt dukket han opp i ungdomsprogrammet «Halvsju» på NRK og turnerte i det norskamerikanske miljøet i USA. Trekkspillet er hans hovedinstrument, men han trakterer mesterlig en haug med instrumenter – som gitar, fløyte, kaval og banjo. I årenes løp er det blitt en rekke radio- og TV-opptredener i flere land, og flere høythengende priser. Carstensen har gitt ut 5 plater med gruppa si «Farmer's market», og bidrar på et utall andre plater med andre artister – bl a Elias Akselsen og Frode Alnæs. Han er også kjent som gjøgler og ordekvilibrist, og tekstene hans på saftig eidsvollsdialekt (ofte framført i et usannsynlig tempo) fester seg sannelig min hatt i hjernebarken.

OVE RØSBAK er født i 1959, og debuterte som forfatter 19 år gammel med «Lævandes dikt». Siden er det blitt bøker i de fleste genrer, mye kritikerros og mange priser, deriblant Prøysenprisen (1980) og Sandbeckprisen (2010). Han er oversatt til flere språk, blant andre japansk, og har samarbeidet med flere av Norges fremste musikere, som Sigmund Groven, Henning Sommerro, Knut Reiersrud, Tone Hulbækmo, Guren Hagen og Hans Fredrik Jacobsen.

Dagbladets kritiker Ståle Wikshåland kalte en gang Røsbak en «performancekunstner av Guds nåde». Det meste av det denne forfatteren har skrevet er preget av hans oppvekst i Furnesåsa ved Hamar. Ove Røsbak tror, trass i effektiv moderne fremmedgjøring, på de nære tings betydning i tilværelsen. Det er den hverdagen vi vanligvis regner som grå som skjuler det store eventyret.

Tid/dato

Dato Tid Arrangementssted
15 Mar
Onsdag 15 mar 2017 19:00  

Kontaktinformasjon

Lenker

Spar & del

Send
Meldingen er sendt!

Velg arrangementer

  • Ons 15 mar 2017 19:00 - 00:00 @
OK

Kontakt oss

Nasjonalparkriket Reiseliv AS
Ola Dahls Gate 1
2670 Otta

Tlf: +47 61 24 14 44
Send epost

Bestill

Online booking er ikke tilgjengelig via Nasjonalparkriket.no.
Ta direkte kontakt med bedriften.