viewpoint Snøhetta

Adresse: 2661 Hjerkinn Vis kart

Adresse: 2661 Hjerkinn

Se Dovrefjell på sitt beste, til det beste for Dovrefjell. Opplev naturen, kulturen og arkitekturen som har bergtatt tusenvis av besøkende.

VIEWPOINT SNØHETTA - VINTERSTENGT FOM 15.OKTOBER 2018. VI ÅPNER 1. JUNI 2019. Velkommen!

viewpoint SNØHETTA er en utsiktspaviljong på Tverrfjellet ved Hjerkinn. Bygget er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og ble åpnet i 2011. Utsiktsbygget er oppført på oppdrag fra Norsk Villreinsenter Nord.

Bygningen er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhettamassivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør. Bygget er åpent og tilgjengelig i sommerhalvåret, og nås etter 20 minutters gange fra parkeringsplassen ved Tverrfjellet.

Parkeringsplassen er avgrenset av stolperekker, inspirert av de gamle ledegjerdene som ble brukt for å fange villrein i høyfjellet for mer enn 800 år siden. Følg grusstien, som også er tilgjengelig for rullestolbrukere, 1500 meter opp til utsiktspunktet. På veien dit forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie gjennom de siste 10 000 år. Ved toppen kommer du til viewpoint SNØHETTA, med utsikt til Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og det nedlagte Hjerkinn skytefelt.Bygget har vunnet flere internasjonale priser siden det ble oppført og ble kåret til «Årets bygning i verden» i 2011.

Snøhetta Viewpoint 4K from Alejandro Villanueva on Vimeo.

Vis mer

Om denne aktiviteten

  • Telefonnummer
    +47 916 23 715
  • E-post
  • Nettside
  • Åpningstider
    Anlegget åpner i juni. I juli, august og september er viewpoint SNØHETTA betjent fem dager per uke (ons-søn).