Dombås

Dombås ligger helt nord i Gubrandsdalen og er ett sentralt knutepunkt for både bil og jernbane. Sentrum er vel utbygd med hotell, kjøpesentre og butikker, og her finnes flere aktivitetstilbud, restauranter og overnatting.

Dombås Skiheiser

Dombås møtes E6 og E136, og stedet er et velkjent stoppested for alle som har kjørt mellom Oslo og Trondheim, både med bil og tog. Dovrebanen, som går mellom Oslo og Trondheim har fast stopp på Dombås. Raumabanen starter på Dombås og går via Lesja til Åndalsnes.

I tillegg til handelssentrumet har Dombås flotte naturomgivelser med kort vei til Dovrefjell og Rondane, alpinbakke, langrennsløyper, moskussafari og mange andre, spennende aktiviteter.

På Dombås åpner langrennsløypene 25. oktober! Sjekk dombasskiarena.no for mer informasjon.

Den nye sykkelrunden "Dovre Rundt" gjør det mulig å rulle innom tre nasjonalparker på to hjul, om du tar hele runden: Rondane, Dovre og Dovrefjell. Dovrefjell Adventures leier ut sykler, både tursykler og ELsykler og de holder til i Dombås sentrum, men det er mulig å leie sykkel over flere turistbedrifter over Dovrefjell. Du kan også ta toget til Hjerkinn, leie sykkel der og sykle tilbake til Dombås. Og det beste av alt: hele turen går på sykkelvei, utenfor traffikerte veier.

Fra Dombås sentrum kan du også delta på elgsafari på El-sykkel. Om sommeren arrangerer Dovrefjell Adventures turer hver dag.

Les mer om Dovrefjell Adventures her!

Viewpoint Snøhetta på Dovrefjell

På Dovrefjell finner du flere 2000-meterstopper, den mest kjente er kanskje Snøhetta. - Den høyeste fjelltoppen i Norge utenfor Jotunheimen. Om du ikke ønsker til topps, er utsiktspaviljongen ved Hjerkinn Viewpoint Snøhetta ett godt alternativ. Hit er det ca. 1,5 kilometer å gå og på dager med godt vær er utsikten som på bildet over. Er du heldig kan du til og med se moskus herfra.

Nasjonalparkriket

Store opplevelser

Bli inspirert! Utforsk flere små og store opplevelser i Nord-Gudbrandsdalen