Lemonsjøen

Lemonsjøen er et fantastisk område i Jotunheimen med vakker, variert natur i et levende kulturlandskap og har blant annet 300 kilometer langrennsløyper og alpinsenter.

Utsikt til Rondane, sett fra Lemonsjøen

Lemonsjøen er en fjelldestinasjon i Jotunheimen med stort utvalg av aktiviteter, både sommer og vinter. Lemonsjønen ligger langs riksveg 51, mellom Vågåmo og Valdresflye. I nærheten finner du blant annet Besseggen, raftingelva Sjoa, nasjonal turistveg Valdresflye og mange flotte naturopplevelser.

Vinter

Vinterstid er Lemonsjøen et yndet område for skientusiaster hvor du finner både alpintsenter og det som er stort og snøsikkert løypenett med langrennsløyper. I områdene rundt fjellstua og i Heimfjellet er det over 150 km oppkjørte og godt merkede skiløyper, og kjøres opp fra snøen kommer i november til ofte langt ute i mai. Jotunheimløypa binder sammen området fra Brimiland i øst, forbi Lemonsjøen, Randsverk, videre innover Sjodalen med Hindseter, Bessheim og Gjende i vest.

Lemonsjø Alpinsenter tar deg opp til 1250 moh med 5 nedfarter, i tillegg til «Parken» med små og store hopp samt offpiste områder. Lemonsjø Alpinsenter er hjemmearena for Trollhø Høkkers, freerideklubben som stadig fostrer skikjørere i verdensklasse. Årlig arrangeres Vågå Freeride Invitationals.

Ikke glem å ta deg tid til å høre stillheten, nyte månelyset og stjernehimmelen over trolsk landskap og kanskje oppleve det mektige Nordlyset spille på vinternatthimmelen! I løpet av vinteren besøker reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag området og byr på et fantastisk skue om du er heldig å møte på dem. Elgen, skogens konge, krysser også skisporene daglig. Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend har utleie av ski og pulk og tilbyr vinteraktiviteten Fjellkørling. 

Løypekart på Lemonsjøen

Løypekart langrenn på Lemonsjøen (klikk for å åpne i PDF)

Sommer

Med kort veg til klassikere som BesseggenGaldhøpiggen, Glittertind, Rasletind og Knutshø, er mulighetene mange med Lemonsjøen som utgangspunkt. Trollhøe er Lemonsjøens stolthet, med panoramautsikt over Jotunheimen, Rondane og enda lenger på fine dager. Området egner seg også godt for sykkel, enten det er på grusveger, eller stier i variert terreng. Det er også et godt merket turterreng med både stier og sykkeltraseer.

Nyhet på Lemonsjøen! El-sykkel utleie og guide til flotte opplevelser på to hjul. Les mer: www.bikeandhike.no

På Kalven Seter kan du møte Norges eneste baristabudeie, som tilbyr hjemmebaka lefse og god kaffe. Her kan små og store boltre seg med aktiviteter kjent fra NRK produksjonen «Energikampen». Lemonsjøtrollet lurer oppunder Gråhø og Skulpturstoppen nede ved Lemonsjøen gir en ekstra dimensjon til naturopplevelsen. Fjellørreten finner du i flere sjarmerende fjellvann og rypa kan by på høstens utfordring. Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend tilbyr båtutleie på 5 fjellvann.

Finn busstidene her. 

Nasjonalparkriket

Store opplevelser

Bli inspirert! Utforsk flere små og store opplevelser i Nord-Gudbrandsdalen