Formoseter Seterhus

Formoseter Seterhus ligger på Høvringen, 935 moh. ved porten til Rondane nasjonalpark. Setra ligger fritt til med utsikt mot Rondane og Jetta.

Her går både skiløypa og turstier rett utenfor grinden. Siden vi begynte å leie ut husene for over 10 år siden, har vi fått mange faste gjester som kommer igjen år etter år.

Formoseter Seterhus har lang historie med tradisjonell seterdrift ferm til ca. 1930. Siden da har jorden blitt brukt til beite og til innhøsting av for. I dag står det fire seterhus fra 1800-tallet der, restaurert og med god standard. Seterhusene er utstyrt for selvhushold og egner seg for 2 til 18 personer. Det er plass til rundt 30 personer totalt.

Seterhusene
Midtistugu
To soverom, ni sengeplasser i familiekøye/køye og enkeltseng. Kjøkken og peisestue. Bad med dusj/wc.

Selet
To soverom med seks sengeplasser i familiekøye. Kjøkken og peisestue. Bad med dusj/wc.

Stallheim
Liten lelilighet med seks sengeplasser fordelt på ett soverom, hems og seng i stua. Peis og kjøkkenkrok i stua. Bad.

Fjoset
Fjoset har fire soverom med 12 sengeplassar i familiekøye. Kjøkken og peisestue. To bad, badstue

Veslestugu
Trivelig, lite hus med tre sengeplasser. Her er det ikke bad / wc. Fin som ekstra soverom til de andre husene.

Steinbue
Steinbue er et helt nytt seterhus (2013) med 2 soverom og hems, til sammen 8 sengeplasser. Bad/wc, badstue og åpen kjøkkenløsning i stuen. Steinbue er både et tradisjonelt tradisjonelt og litt moderne seterhus.

Selskaper og kurs
Formostugu er en staselig storstue med langbord og peis. Huset kan brukes sammen med de andre husene for grupper som vil samles til felles måltider. Vi tar også imot selskap, kurs og bedriftsamlinger. Vi har en meny basert på lokale råvarer og hjemmelaget mat – kontakt oss for et skreddersydd opplegg. Vi kan dekke til ca. 30 personer i Formostugu.

  • Fjellvandring
  • Nær fjell
  • Fjellområde
  • Fjellutsikt
  • Gratis Wi-fi
Address: Høvringsvegen 836, 2673 Høvringen
Email: