Youtube video image

Skjåk Nasjonalparkkommune

Skjåk ligger i Ottadalen i Oppland fylke mellom majestetiske fjell og flott natur for friluftsliv. Reinheimen nasjonalpark ligger i nord og Breheimen nasjonalpark i sør.

Kommunesenteret i Skjåk heter Bismo og her bor finner du shoppingmuligheter, dagligvarer og resturanter.

Billingen er et sted som er verdt å besøke. Et flott område med mange turmuligheter, flott kulturlandskap og spennende natur. Billingen Seterpensjonat er et flott stoppested for en matbit eller unik overnatting der du kan våkne til elva Tora og frisk fjelluft fra Reinheimen. Prøv også ut Diktarstigen, en kort tur på Billingen der du kan vandre til diktene av Skjåk-dikteren Jan Magnus Bruheim.

Lengst vest i Skjåk ligger Grotli, med alpinsenter, mange flotte fjellturer og nettverk av sykkelstier. Grotli ligger perfekt plassert midt mellom to nasjonalparker og er godt utgangspunkt for mange aktiviteter og opplevelser i Geiranger, Nordfjord og Strynefjellet.

Nasjonalparker i Skjåk

Skjåk har to nasjonalparker: Breheimen og Reinheimen. Her er det store og inngrepsfrie områder, med rikt dyreliv, vill natur, høye topper og flere isbreer. Det er også gode jakt og fiskemuligheter. Ønsker du mer informasjon om jakt og fiske i Skjåk, sjekk ut Skjåk Almenning.

Billingen Seterpensjonat
Fiske i Skjåk
Steinbrua på Billingen

Sota

På grensen til Breheimen ligger DNT-hytta Sota Sæter. Her i naturskjønne omgivelser er det stille og rolig, og hytta ligger langt unna trafikkert veg. Det er kort veg til Breheimen Nasjonalpark med mange aktiviteter og fjellturer å velge mellom, både sommer og vinter. Tverrådalskyrkja er kanskje den mest populære.

Sota sæter
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading