Lom Kommune

Besøk Lom, fjellansbyen som er omgitt av nasjonalparker, norges høyeste fjelltopper og storslått kulturlandskap i Jotunheimen og Breheimen.

Norsk Fjellsenter i Lom

Lom ligger midt mellom de nasjonale turistveiene Sognefjellsveien, Vardresflya, Gamle Strynefjellsvei og Geirangerveien, og er et naturlig stoppested for svært mange reisende.

De fleste av Norges topper over 2000 m.o.h ligger i Lom, deriblant Galdhøpiggen og Glittertind, og mye av Jotunheimen nasjonalpark ligger i kommunen. 

Les mer om Jotunheimen Nasjonalpark

Besseggen-Jotuneheimen

Lom har status som nasjonalparkkommune og kommunesenteret som nasjonalparklandsby. Et kompakt sentrum med mange butikker, serveringstilbud og kulturelle tilbud skaper et spennende landsbypreg, og elva Bøvra som fosser gjennom sentrum, er fotomotiv for tusenvis gjennom sommeren.

Kommunesenteret Fossbergom ble prisbelønnet i 1990 for god byggeskikk. Vassvaglen i sentrum symboliserer det sinnrike vanningssystemet i Ottadalen. Dette systemet er enestående i europeisk sammenheng. Fra vassposten ved siden av vassvaglen forsyner du deg gratis av Norges beste drikkevann (nasjonal kåring 2005).

Du kan oppleve Lom stavkyrkje fra 1100-tallet, Stavkyrkjesenteret, Lom bygdamuseum med gårdstun, husmannsplass og seter, Norsk Fjellsenter, og dikterhjemmene Tor Jonssonstugu, Olavstugu og Hamsunstugu. Sagasøyla (Eidsvollsmonumentet) av Wilhelm Rasmussen ved Elvesæter hotell i Bøverdalen er et landemerke.

For mer informasjon om overnatting og aktivteter i Jotunheimen vest: Besøk: Visit Jotunheimen

Nasjonalparkriket

Store opplevelser

Bli inspirert! Utforsk flere små og store opplevelser i Nord-Gudbrandsdalen