Jotunheimen

Trives du over 2000 meter, er det 253 muligheter i Jotunheimen. Her finner du Norges høyeste fjell, noen av Norges mest populære fjellturer og store opplevelser for enhver smak.

Reinens rike og Sjodalen

Det var dikteren Aasmund Olavsson Vinje, som gikk mye i området i 1860-årene og hadde hytte ved Bygdin i Valdres, som først brukte navnet Jotunheimen. Ordet jotun betyr kjempe, og Jotunheimen var navnet på stedet der jotnene – trollene – holdt til i den norrøne gudelæren.

Jotunheimen har et omfattende stinettverk, og et godt tilrettelagt for vandreturer, enten det er korte familievennlige turer, høyfjellsturer og toppturer med brevandring og klatring, eller flere dagers hytte-til-hytte vandreturer. Finn flere fjellturer i Jotunheimen her!

Vinterstid er Jotunheimen et skiområde av høy internasjonal klasse, og med topper som Besshø og Høgdebråtet, eller Høgruta i Jotunheimen.

Les mer om toppturer på ski i Jotunheimen.

Hele Jotunheimen bugner av muligheter for fiske og jakt på små- og storvilt. Serveringsstedene i området henter ofte råvarene rett fra naturens eget skattekammer. I bekkene og fiskevannene biter ørreten villig, om høsten kan man plukke bær og sopp, og reinsdyr, elg og rype trives godt i fjellandskapet. Utforsk mer av matfatet her!

Den store norgesfavoritten: Besseggen er av Norges aller største fjellklassikere, og noen vi mene at det er en obligatorisk tur for alle nordmenn. Ca. 60 000 går den hvert år. Omgivelsene er storslagene med Gjendes grønne vann omkranset av stupbratte fjellsider og majestetiske Jotunheimen som perfekte kulisser.

Les mer om turen over Besseggen her.

Jotunheimen

Opplevelser på norges tak