Rondane

Rondanemassivet rager mektig over vide, lavdekte fjellvidder. I sør møter du et rolig landskap med avrundede topper. I Nord finner du høye, bratte topper, der ti av dem ruver over 2000 meter.

Rondvassbu-Rondane

Når du kommer over tregrensa i Rondane, møtes du av et karrig og steinete fjellterreng med langstrakte vidder dekket av røsslyng og lav, og nakne fjelltopper som stiger mot himmelen. Rondslottet på 2178 meter er den høyeste av de ti 2000-meterstoppene i Rondanemassivet.

Rondane nasjonalpark ble opprettet i 1962 som landets første nasjonalpark. I dag dekker området nesten 1000 kvadratkilometer i fylkene Oppland og Hedmark. Her har villreinen levd i tusenvis av år, og mange kunstnere og forfattere har latt seg inspirere av Rondanes langsomme landskap og blå lys.

Besøk Høvringen, som på 1900-tallet var en av de eldste setergrendene i Rondane med 30 setrer i drift, eller Grimsdalen, en av de eldste seterdalene i området. Den populære turisthytta Rondvassbu er midtpunktet i Rondane og har fristende fjelltopper på alle kanter – og god mat og gode senger du kan sove i når du kommer ned igjen.

Sommeren i Rondane

Koselige fjellstuer, stort nettverk av merka stier og store opplevelser på rekke og rad møter deg i Rondane. 

Rondslottet - Høyest i Rondane

Rondvassbu i Rondane

Rondslottet er den høyeste og mest populære toppen i området. Slottet er på 2178 meter over havet og gir flott utsikt over Rondane og resten av fjellnorge.

Les mer om turen til Rondslottet her!

Vinteren i Rondane

Rondane er også kjent for sitt magiske lys vinterstid med den rosa morgenhimmelen og blått lys. Utforsk mer av vinteraktivitetene her:

Les merLangrenn i Rondane.

Les merToppturer på ski i Rondane

Les mer: Vinterglede i fjellgrenda Høvringen

Rondane byr på fire fantastiske årstider – men det er på høsten at fargene eksploderer. Les mer om høsten i Rondane