Sykkelriket

Nord Gudbrandsdalen og Folldal er et mekka for deg som liker full rulle. Husk at på sykkelsetet kommer du dobbelt så langt – og opplever fort dobbelt så mye.

Sykkelveg Dovre Rundt

TIL TOPPS MED SYKKEL: Er du ikke i besittelse av syvmilsstøvler? Fortvil ei, ved flere av innfallsportene (les: bomveiene) til Nasjonalparkriket kan du leie sykkel og tråkke deg til turopplevelser du ikke ante var innen rekkevidde. På parkeringsplassene Spranget og i Veodalen kan du leie deg sykler for å tråkke inn til topptureldoradoene Rondvassbu og Glitterheim. 

LANDEVEI: To ord: Nasjonale Turistvegar. Fire av dem strekker seg gjennom Nasjonalparkriket på kryss og tvers, og byr på fantastiske opplevelser i ramma. Legg til enda en håndfull fjelloverganger og den «hemmelige» landeveisperla Ottadalen med sine kulturlandskap og naturattraksjoner og du trenger ikke lenger lure: Tråkk til!

STISYKKEL: Knusktørt innlandsklima. Smellvakkert kulturlandskap. Myriader av stier i daler, lier og fjell. Hvis fascinasjonen din for stisykling ligger i å tråkke nye perlertrenger du ikke lete lenger. Gjendesheim og Rondane Høyfjellshotell leier leier ut stisykler til fastboende gjester og større grupper. Tips til herlig terreng for litt snillere fjellsykling: Lesja og Bjorli, Grimsdalen, Høvringen og Mysuseter byr på sykkelstier i trolsk og storslagen natur.

Prøv den nye sykkelveien over Dovrefjell! Det gjør det mulig å rulle innom tre nasjonalparker på to hjul. Underveis får du med deg ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og Norges vakreste seterdal.

DOWNHILL: Sann våre ord: Om fem år skal alle til Nasjonalparkriket for å droppe utfor bratte fjellsider krydret med gamle ferdselsveger og dyretråkk – vei vitende om at i dalbunnen venter velholdte bygdeveier som gjør det lett å frakte syklene tilbake til topps for neste run. Klimaet er tørt, skogbunnen morenejord og utsikten til å gråte av. I Nasjonalparkriket har skaperverket allerede gjort jobben. 

BMX Midt i ekstremsportbygda Vågå, midt i Nasjonalparkriket, venter en BMX-park midt i blinken for deg som er glad i luft under dekkene. Er du heldig er også bigbagen dratt ut – så får du satt din første backflip mens du først er i siget.

FATBIKE: Akkurat da du trodde at sykkelsesongen var over viste det seg at den akkurat er i gang: Fatbike er sykkelen som lar deg cruise, trikse og droppe på hvitt underlag. Har du ikke prøvd fatbike før er det på høy tid i vinter – sjekk inn på Gjendesheim eller Hindsæter i Jotunheimen, eller Rondane Høyfjellshotell, så får du tilgang til både tidenes bredeste dekk og fjellheimens kuleste pump track-baner.

SYKKELGUIDE: To dager i uka gjennom hele sommersesongen kan gjester være med sykkelguide på tur ut fra Gjendesheim gjennom fantastisk natur og kulturlandskap. Bli med Gjendeguiden til de hemmelige stiene i Sjodalen. Lyst på guide helt for deg selv? Ta kontakt med bestyrer Marius, så setter han deg i kontakt med lommekjente veivisere på to hjul.