Store matopplevelser

Du finner mange store matopplevelser i Gudbrandsdalen og Nasjonalparkriket, og lokalmat er på menyen på de fleste restauranter og serveringssteder. Her er matfatet!

​En gastronomisk reise gjennom Gudbrandsdalen kan gi store opplevelser og ett innblikk i lokale mattradisjoner. Besøk gardshotell og restauranter, fjellstuer, høgfjellshotell eller kjøp med deg lokalmat på Avdemsbue på Lesja, Billingen, Valbjør, Heidal Hotell eller hos Nordre Ekre. Utvalget av lokalmat er også stort i flere daglivarebutikker i regionen. 

Lokale produsenter

Vi er også så heldige å ha to microbryggerier i regionen; Hubertus på Dovre har utsalgssteder i dagligvarebutikker i hele landet. Furuhaugli Turisthytter er norges minste bryggeri, og brygger sitt eget Moskus-øl for sine gjester.

Ysteriene Avdem Gardsysteri og Heidal Ysteri produserer forskjellig type ost. Heidal Ysteri produserer blant annet den tradisjonsrike Heidalsosten, men også rømmegrøt og prim. De har sommeråpen butikk i Heidal og hvor du kan være med å se hvordan produksjonen foregår. Avdems Gardsysteri produserer ost av alle slag, blant annet den kritikerroste Huldreosten. Produktene kan kjøpes på Avdemsbue, som ligger ved e136 på Lesja. Valbjør Gard driver med geiter, og produserer deres egen geitepølse og geitebrie av egne dyr. De har også gardsbutikk der du får kjøpt deres egne produkter og varer fra andre lokale produsenter.

Hvordane er det å våkne i et eventyr? Bli inspirert og finn ditt unike gardshotell her!

Restaurant og cafe

På en vakker storgård ved Sjoa i Heidal, ligger Nordre Ekre Restaurant. De fokuserer på gode mat og vinopplevelser og restauranten har 3- og 4-retters meny, der det serveres internasjonal cusine med lokale råvarer. Med sitt gardshotell med røtter fra vikingtiden byr det på en ypperlig ramme for en helhetlig opplevelse.

Rondane Høyfjellshotell har en sesongbasert meny satt sammen av lokale råverer, og har blant annet frityrstekt reinslav på menyen. Hit kan du dra på spaopphold med god mat, eller bare ta søndagsmiddagen. I Sjodalen og Jotunheimen finner du Hindseter, Bessheim og Gjendesheim. De tilbyr blant annet lokalt reinsdyr på menyen, og har god kvalitet på alle råvarene. Lemonsjø Fjellstue og hyttegrend serverer lokale og norske råvarer som fersk fjellørett og hjemmelaget rømmegrøt. Hos Kalven Seter, som er nærmeste nabo, finner du landets eneste baristabudeie, og er verdt et besøk.

Du finner flere restauranter her, og hos flere av turisthyttene og hotellene i regionen kan du kjøpe middag. Finn ut mer her.