Sykkelriket

Nord Gudbrandsdalen og Folldal er et mekka for deg som liker full rulle. Husk at på sykkelsetet kommer du dobbelt så langt – og opplever fort dobbelt så mye.

På sykkel ved Lorkverna i Lesja

Til topps med sykkel

Er du ikke i besittelse av syvmilsstøvler? Fortvil ei, ved flere av innfallsportene (les: bomveiene) til Nasjonalparkriket kan du leie sykkel og tråkke deg til turopplevelser du ikke ante var innen rekkevidde. På parkeringsplassene Spranget og i Veodalen kan du leie deg sykler for å tråkke inn til topptureldoradoene Rondvassbu og Glitterheim. 

Sykkelguide

Bli med Gjendeguiden til de hemmelige stiene i Sjodalen. Eller Dovrefjell Adventures på elgsafari på El-sykkel på Dombås. Bike&Hike tar deg med på el-sykkel til det sjarmerende kulturlandskapet på Lemonsjøen og Sjodalen. I Rondane kan du bli med Urørt Ski og Sykkel på sykkeleventyr til stier og vakkert kulturlandskap.

Landevei 

To ord: Nasjonale Turistvegar. Fire av dem strekker seg gjennom Nasjonalparkriket på kryss og tvers, og byr på fantastiske opplevelser i ramma. Legg til enda en håndfull fjelloverganger og den «hemmelige» landeveisperla Ottadalen med sine kulturlandskap og naturattraksjoner. Eller hva med å prøve "Jotunheimen rundt" og opplev noe av det beste Norge har å by på av både fjord og fjell.

Prøv den nye sykkelveien over Dovrefjell! Det gjør det mulig å rulle innom tre nasjonalparker på to hjul. Underveis får du med deg ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og Norges vakreste seterdal.

Sykkel ved Lesjaleira

Stisykkel

Knusktørt innlandsklima. Smellvakkert kulturlandskap. Myriader av stier i daler, lier og fjell. Hvis fascinasjonen din for stisykling ligger i å tråkke nye perler trenger du ikke lete lenger. Tips til herlig terreng for fjellsykling: Lesja og Bjorli, Sjodalen, Lemonsjøen, Høvringen, Mysuseter og ikke minst Skjåk byr på sykkelstier i trolsk og storslagen natur.

BMX 

Midt i ekstremsportbygda Vågå, midt i Nasjonalparkriket, venter en BMX-park midt i blinken for deg som er glad i luft under dekkene. Er du heldig er også bigbagen dratt ut – så får du satt din første backflip mens du først er i siget.

Fatbike

Akkurat da du trodde at sykkelsesongen var over viste det seg at den akkurat er i gang: Fatbike er sykkelen som lar deg cruise, trikse og droppe på hvitt underlag. Har du ikke prøvd fatbike før er det på høy tid i vinter – sjekk inn på Gjendesheim eller Hindsæter i Jotunheimen, eller Rondane Høyfjellshotell, så får du tilgang til både tidenes bredeste dekk og fjellheimens kuleste pump track-baner.

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!