4 vinterdager for alle

Funksjonshemning er ingen hindring. Utforsk opplevelser som passer for alle! Her er våre tips til vinteren i Nord-Gudbrandsdalen:

Lemonsjø Alpinsenter

Vinter

Dag 1:

På ski til Peer Gynt og tilbake til Smuksjøseter

Gå på ski i Norges første nasjonalpark med utsikt til Jotunheimen. Du vil få muligheten til å sitte på med beltebil eller henge bak til Smuksjøseter. Fra Smuksjøseter er det bare å gli på ski til Peer Gynt-hytta. Her kan du nyte en appelsin i hytteveggen med sola og de hvite dalene som eneste utsikten. Er du heldig med vær og føre er det bare å gli tilbake også.

Sted: Rondane Nasjonalpark - Sel kommune

Distanse: 7,8 km inn til Peer Gynt, 4 km fra Smuksjøseter

Tilgjengelighet: De har god erfaring med rullestolbrukere som har overnattet. Har minst ett rom som er tilpasset. Det er fine muligheter for å kjøre med hund og slede, inn til f. eks. Rondvassbu ved forespørsel.

Adkomst: Det går løype inn til Smuksjøseter fra Skiskolen ved Laurgårdseter. Alternativet er å ta beltebilen.

Overnatting: Smuksjøseter

Dag 2:

Skitur til Putten Seter

Ta en flott skitur inn til Putten. Du vil passere Formokampen og kunne se de flotte skisporene går nesten helt til topps. Turen er relativt flatt med litt stigning og nedoverbakker. Putten er kjent for kostymeskirenn som er en klassiker hvis du skulle velge å gå inn dit på påskeaften. Perfekt for barnefamilier.

Sted: Rondane Nasjonalpark - Sel kommune

Distanse: Ca. 16 km tur retur

Tilgjengelighet: For å komme inn til kafeen må du gå opp trapper og så gå noen trappetrinn til ned til kafeen.

Adkomst: Følg løypa fra Smuksjøseter til Putten

Overnatting: Smuksjøseter

Dag 3:

Hundekjøring i Sjodalen

Opplev hundesledekjøring i vakre Sjodalen, ivrige hunder, hvite daler og fjell. Hundene er i sitt absolutt rette element når de drar sleden og du kan se det på dem at de elsker det. Er du heldig, kanskje du møter på reinsdyr også?

Sted: Sjodalen/ Jotunheimen

Sledetur: Kommer an på hvilken løype du velger. Velger du løype 2, er distansen 6 km. Du kan velge mellom fire ulike løyper med forskjellige lengder. For mer info se: sjodalenhyttetun.no/hundekjoring

Tilgjengelighet: Det er rullestolinngang og handicaptoalett inne på Fjellstua, og restauranten er stor, åpent og terskelfri. Finnes en hytte med 2 soverom og bad som er delvis tilrettelagt. Det er rampe inn til hytta og terskelfritt. Dørbredde 55-60 cm. Badet er delvis tilrettelagt med høyere toalett og håndtak. Er også mulig å sette inn en stol i dusjen.

Adkomst: Sjodalen Hyttetun og Camping arrangerer hundekjøringen. Den raskeste veien fra Høvringen er å kjøre gjennom Sel og ned til Vågå. Følg Rv 15 forbi Tessand før du kommer til Rv 51 som leder deg til Sjodalen Hyttetun og Camping. På denne strekningen kjører du forbi Lemonsjøen.

Overnatting: Lemonsjø Fjellstue og hyttegrend

Dag 4:

Skidag på Lemonsjøen

Ta en dag på Lemonsjøen der du gjør akkurat det du vil. Lemonsjøen har fine langrennmuligheter med over 150 km oppkjørte og godt merkede skiløyper. Vil du ikke gå på ski, er det også en fin alpinbakke like ved fjellstua.

Sted: Vågå kommune

Tilgjengelighet: Fra parkeringsplassen og bort til alpinanlegget og kafeen er det en liten bratt bakke som kan være vanskelig å trille opp med rullestol, spesielt hvis det er våt snø. Er det hard snø, går det fint. Ellers er det mulighet til å bli kjørt av snøskuter ved forespørsel. Fra uteplassen og inn til kafeen kan det være et lite trinn, men som oftest går snøen jevnt med den. Inn til kafeen er det en lav dørstokk.

www.lemonsjo-alpinsenter.no

Adkomst: Alpinbakken ligger rundt 2 minutter lenger inn fra Fjellstua. Skiløypene finner du rett utenfor hytta.