5 dager for alle

Funksjonshemning er ingen hindring. Utforsk opplevelser som passer for alle!

Rafting-Sjoa

Sommer

Dag 1

Sykkeltur gjennom vakre Grimsdalen

Sett deg på sykkelen, enten om det er en liggesykkel eller trehjulssykkel, og tråkk i vei på den nye sykkelveien. Sykkelveien går fra Dombås til Hjerkinn via Dovre, Grimsdalen og Folldal. Turen vil gå fra Grimsdalshytta og slakt ned til Fallet og tilbake. En perfekt tur for barnefamilier. Denne sykkelturen er en perfekt mulighet for å oppleve vakre, ville Rondane med alle fargene tett innpå deg. Har du lyst kan du spise middag på Grimsdalshytta.

Sted: Rondane

Sykkeltur: Ca. 2 t

Distanse: 36,8 km

Tilgjengelighet:

Grimsdalshytta: Adkomsten fra parkeringen og inn til hytta er litt ujevn, men inngangspartiet er godt tilrettelagt. Mulig å kjøre bil helt inn til inngangspartiet. Man kommer inn i et stort entrerom som leder inn til resepsjon og spisesal. Både resepsjon og spisesal er tilgjengelige for personer i rullestol. Det er handicaptoalett i underetasjen. For å komme ned dit er det en heis fra kjøkkenet. Toalettet har håndtak.

Hjerkinn Fjellstue: Har ett handicaprom på hotellet med tilrettelagt bad med brede dører, god plass i dusj og håndtak på toalettet. Rommet ligger på bakkeplan sammen med spisesal, resepsjon og 12 andre rom. Har også to tilrettelagte leiligheter med rampe opp på verandaen foran huset. Er en liten dørstokk inn. Badene er tilrettelagt med brede dører, håndtak på toalettet og god plass i dusjen.

Adkomst: Kommer du fra Trondheim, kjører du gjennom Dovrefjellet forbi Hjerkinn og videre opp til Folldal og ned til Grimsdalshytta. Kommer du fra Oslo har du to valg: Enten å følge E6 og kjøre forbi Otta eller kjøre gjennom Venabygdfjellet.

Overnatting: Hjerkinn Fjellstue

Dag 2

Ridetur med islandshestene fra Kvitsli.

Etter en dag med sykling kan det være godt med en ridetur i vakkert landskap og bare slappe av. Disse fine hestene vil ta deg med på en tretimers ridetur opp vidder og topper og gjennom frodig bjørkeskog. Kanskje får du se en moskus eller en reinsdyrflokk på rideturen?

Sted: Dovrefjell

Ridetur: 3-5 timer

Tilgjengelighet: Kvistli har gode erfaringer med folk av ulike funksjonshemminger. De har sammen med Hjerkinn Fjellridning vært med Lars Monsen på tur med "Ingen grenser".

Adkomst: Kvitsli Islandshester ligger ca. 12 min fra Hjerkinn Fjellstue. Du følger riksvei 29 ned fra Hjerkinn et lite stykke før du tar av til venstre.

Overnatting: Hjerkinn Fjellstue

Dag 3

Sjoa Rafting.

Opplev rafting på elva Sjoa med mange prøvelser. Heidals Titanic, Golfstrømmen, Høystakken, Man Eater og -Svigermors Rompe er navnene på noen av prøvelsene. Turen tar en time der det veksles mellom kosetur til hvite brusende bølger.

Sted: Heidal

Tilgjengelighet: Steinlagt område rundt leiren, et handicaptoalett med håndtak på toalettet og hytter med rampe. Det er dørstokker inn til omkledningsrommet og rommet der draktene henger. De syr gjerne opp raftingturene etter hvert deltaker. De har hatt en rullestolbruker med på rafting.

Adkomst: Kjør til Sjoa og ta inn på rv257 ved Shell mot Heidal/Randsverk. Videre er det igjen 7 km.

Overnatting: Sjoa Rafting

Trykk her og bli med på en actionfull Raftingtur i Sjoa.

Dag 4

Glittersjå Fjellgård.

Besøk Glittersjå Fjellgård med alle de fine dyra. Glittersjå Fjellgård er en fjellgård med gamle velholdte hus og gamle norske dyreraser. Dyrene du kan se er alt fra vanlige gårdsdyr som sau og kyr, til elg. Ja, du leste riktig, du kan faktisk få lov til å klappe Skogens konge. Du kan også se Glittertind posere i det fjerne. 

Sted: Murudalen/Jotunheimen

Tilgjengelighet:

Glittersjå Fjellgård: Kan fint ferdes på tunet blant dyrene og husene med rullestol. Terskelfri adkomst til kafeteria, og storstabbur med skinnloft. Har et eget toalett med stellerom som er ganske romslig, men har ennå ikke laget et handicaptoalett.

Gjendesheim Turisthytte: Det er bilvei helt frem, til hyttas egen parkeringsplass. Adkomsten til hovedhytta er veldig bratt. Hytta har handicaptoalett og – soverom i et av anneksene. Det er rampe og bred inngang til dette annekset. Handicaptoalett finnes også inne i hovedhytta, i samme etasje som spisesal og resepsjon. Det er rampe og bred inngang for rullestolbrukere til hovedhytta. https://gjendesheim.dnt.no/

Adkomst: Det tar ca. 49 min å kjøre fra Otta til Glittersjå. Følg E6 sørover fra Otta og ta av til høyre for Shell på Sjoa. Fortsett innover til Heidal på rv257.

Overnatting: Gjendesheim Turisthytte

Dag 5

Gjendebåten til Gjendebu

Ta Gjendebåten fra Gjendesheim til Gjendebu. Båten vil føre deg over vakre Gjendevatnet med Jotunheimens topper viser seg prangende fram fra begge sider av det blågrønne vannet. På Gjendebu kan du gå en tur, eller rett og slett slappe av med en fiskestang fra bryggekanten.

Sted: Jotunheimen

Tilgjengelighet:

Gjendebåten: Begge båtene er tilrettelagte for rullestolbrukere. De har fått en helt ny båt nå i år. Det er mye folk på området, så kan være greit å gi beskjed om du kommer i rullestol. De har kjørt Beitostølen Helsesportsenter flere ganger.

Gjendebu: Terskel og trinn på alle ytterdører, ett trinn på den enkleste adkomsten til bygningene. Toalettforholdene kan være en utfordring da avlukkene er veldig små, men alt er mulig med litt assistanse. Anbefaler ikke å ta med tunge elektriske stoler. Til tross for disse utfordringene har de erfaringer med rullestolbrukere og hjelper til så godt de kan.

Adkomst: Gjendebåten har minst 2 daglige avganger.