Nå blir det sykkelutleie for alle på Dovrefjell

Funkibator har fått tildelt 290 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB for å kjøpe inn og leie ut tilpassede sykler til bevegelseshemmede.

Hanna Breden

Når syklene er på plass blir det mulig å leie sykler for alle, forteller Geir Arne Hageland i Funkibator.

- Sammen med Dovrefjell Adventures skal Funkibator leie ut tilpassede sykler til bevegelseshemmede og til samme pris som andre sykler som leies ut.

Det blir da flere muligheter for å satse på sykkelrunden Tour de Dovre. Bevegelseshemmede kan også være med på guida sykkelturer med Dovrefjell Adventures som Elg-safari på tilrettelagte el-sykler.

Fra før har det vært mulig å leie både el-sykler og tursykler på Dombås og hos turistbedriftene over Dovrefjell og i Grimsdalen. Siden det er spesialtilpassede sykler er det relativt lang leveringstid, men noen ventes å være på plass allerede i sommer.

Tour de Dovre

Sykkelveien Tour de Dovre går fra Dombås til Hjerkinn, via den nylagte og merkede sykkelveien over Dovrefjell. Fra høyfjellspanoramet ved Hjerkinn fortsetter lettsyklet rute langs den lite trafikkerte bilveien ned til Folldal. Her kan du hamstre niste på nærbutikken, før du tråkker videre inn i Grimsdalen – Av mange holdt for å være landets vakreste seterdal. Flate kilometere på grusvei ruller lett unna mens du opplever levende seterkultur og levende kulturlandskap. Overnattings- og serveringssteder som Grimsdalshytta og Bergseng Seter finner du langs veien, og etter ei seig kneik skuer du brått utover det svimlende vakre kulturlandskapet i Dovre og Gudbrandsdalen.

Les mer om sykkelturen her

 

Dovre rundt på sykkel

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!