Vinteraktiviteter i Gudbrandsdalen

Hva skal du i vinterferien? I Nord Gudbrandsdalen er du garantert rikelig med gode, gammeldagse hvitevarer fra vinterferien og langt ut i mai. Se oversikten her:

Rondane

Tenk deg en kald og solfylt vinterdag, der solen skinner på fjelltoppene, himmelen er rosa og snøkrystallene danser i lufta. Da er man klar for å gripe dagen med aktiviteter for store og små. Legg vinterferien til Nord-Gudbrandsdalen og la barna ake og ha det morro i snøen, prøv airboard eller isjuving, eller utforsk en av de seks nasjonalparkene i regionen.

Aktiviteter i vinter

Vinter uten ski

TRUGETURER – en perfekt måte å oppleve storslagen natur på i vinter, du kommer deg rundt over alt uten å tenke på glipptak eller feste. Bli med på trugeturer fra Dombås og Dovrefjell med Dovrefjell Adventures. Truger kan også testes på Hindsæter, Rondane Høyfjellshotell, Hageseter, Smuksjøseter og Bjorli Skiskole og skiutleie.

FATBIKE i terrenget eller oppkjørte pump tracks på Gjendesheim og Hindsæter. Utleie også ved Rondane Høyfjellshotell.

BELTEVOGNKJØRING fra Høvringen til Smuksjøseter i hjertet av Rondane. Sjekk for eksempel ut favoritten i vinterferien: Trekanten på Høvringen og Smuksjøseter Fjellstue for rutetabell. I påsken kan du også bli med til Grimsdalshytta med beltebil.

HUNDEKJØRING er enda artigere enn du tror! Skyss med menneskets beste venn får du hos Sjodalen Hyttetun og Jotunheimen Husky Lodge i Jotunheimen. Kan fort bli vinterens høydepunkt! 

KLATREPARK - En ypperlig aktivitet for store og små, og fra vinteren 2018 du kan more deg i den nye Høyt & Lavt Klatreparken på Bjorli. Sjekk hoytlavt.no/bjorli for mer informasjon og booking.

AIRBOARD er en tøff aktivitet hvor du ligger på magen og med hodet først på en type luftmadrass. Hos Bjorli Skiutleie kan du prøve airboard.

ISFISKE krever ingenting annet enn tålmodighet og er ulidelig spennende - og du verden så sprek fjellørreten er! Det kan du gjøre flere steder i regionene, blant annet i Sjodalen.

HESTERIDNING/KANEFART gir garantert julestemning uansett når på året du hypper på Blakken. Hos Øien Øvre og Kvistli kan du ri året rundt.

ISJUVING er vintervarianten av juving 16 i iskalde sommerelver. Se opp for isslott som får deg til å danse som Elsa i Frost! Hindseter tilbyr isjuving.

ISKLATRING får garantert både blodet og adrenalinet til å pumpe – hold deg fast for en utsikt!

Skiopplevelser

PÅSKE Påskelykken finner du i Gudbrandsdalen. Ski og friluftsliv, appelsin og kvikk lunch, påskebuffet og påskeskirenn. Utforsk mer av vinteren her.

LANGRENN I OPPKJØRTE LØYPER – du har flere tusen kilometer løyper å velge mellom i Rondane, Dovrefjell, Jotunheimen, Bjorli, Reinheimen og Breheimen. Garantert godt, gammeldags blåswix-føre (eller rødklister)! Les mer om langrenn her.

NORGES LENGSTE SKISESONG som sparkes i gang med Lom skifestival i Lom i november og avsluttes med Sail&Ski Jotunheimen med Gjendebåten i juni. Finn din skiopplevelse her!

VÅRSKITURER I VERDENSKLASSE – med skiføre til de fleste av landets 2000-meterstopper eller utforkjøringene langs selveste Høgruta gjennom Jotunheimen. Les mer om toppturer her!

STJERNEHIMMELEN er aldri så vakker som i fjellet midtvinters - se opp!

GUIDA TURER OG KURS – vil du helt til topps, men er usikker på veien opp og ned? I Gudbrandsdalen finnes firmaer og fjellstuer som tilbyr guidede skiturer i alle varianter på vinterstid. RondaneguidenRondvassbu, GjendeguidenGjendesheim, Grimsdalshytta og Bjorli Skiskole og Skiutleie tilbyr guida turer og kurs. Disse kan også bistå med utleie av randonee og skiutstyr.

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!