Sjoa og Heidal

Velkommen til Heidal - et levende museum, mekka for elvesport og opplevelsesbygd i verdensklasse.

Opplevelsesbygda

Den vakre fjellbygda Heidal er plassert idyllisk til mellom Rondane og Jotunheimen nasjonalpark. Her finner du natur som byr på enkle fjellturer med storslått utsikt, adrenalinfylte aktiviteter i elva Sjoa, matopplevelser, gårdsovernatting og mye mer. 

Aktiviteter Sjoa og Heidal kan by på er blant annet Via Ferrata, rafting, juving, elvebrett, fjellturer, god mat og lokalbrygget øl. Du kan overnatte på fantastiske gårder, eller leie hytte. På vinteren er det kort vei til skitrekk med fler forskjellige alpinbakker! Det finnes også 2 forskjellige belyste skiløyper, samtidig som skiløypenettet strekker seg i mange mil. 

Her finner du også Heidal Ysteri som produserer den unike og tradisjonelle Heidalsosten. Du kan nyte ferske bakevarer i den hyggelige kafeen, eller du kan kjøpe med deg en ekstra deilig niste som du tar med deg til fjells! Når dagen er omme, og dagens aktiviteter har bygd opp apetitten på ny, er det absolutt å anbefale å ta turen innom Banken Bryggeri & Spiseri for et bedre måltid. Her kan du også overnatte dersom du ønsker det! 

Rafting i Sjoa

Elva Sjoa som renner ut fra Gjende i Jotunheimen er kjent over hele verden for å være et eldorado for elvesport. Sjoa kan by på alle grader padling, og det er opp til fler selskap som tilbyr rafteturer med trygge, kvalifiserte guider! 

Ta bussen til Sjoa

I sommersesongen kan du ta bussen til Sjoa med Innlandstrafikk. Søk opp reisen din her og kjøp billett hos Entur, eller last ned Entur-appen. 

Rafting i Sjoa

Elva Sjoa renner fra Gjende i Jotunheimen og er verdenskjent for hvite brusende bølger, perfekt for rafting i alle vanskelighetsgrader.

Rafting i Sjoa

Glittersjå

Besøk dyrene å glittersjå. Her finner du blant annet elg, kaniner, gamle husdyrraser, hvite gjeterhunder og tamme reinsdyr.

Glittersjå

Heidal Ysteri

Tradisjonen lever på Heidal Ysteri. Nå kan du også besøke cafeen på Heidal Ysteri. Her er det ferske bakevarer, salg av lokale varer, og selvsagt får du kjøpt Heidalsosten og flere produkter fra Heidal ysteri.

Heidalsost

Glittersjå Fjellgård

Glittersjå ligger idyllisk til i Murudalen, med utsikt til Jotunheimen og Glittertind (derav navnet Glittersjå). Rundt husene vrimler det av frittgående dyr, hovedsakelig av gamle norske husdyreraser. I tillegg har vi Shetlandsponnier og våre ”eventyrlige” andalusiske hester. Du kan også besøke elgefamilien: Kongen, Dronningen og Krompen.

Les mer om Glittersjå!

Glittersjå
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading