Tips til opplevelsesrike julegave

Er du på jakt etter julegaver til familien, kjæresten eller venner, men vet ikke helt hva de ønsker seg? Her har vi samlet noen tips til opplevelsesrike julegaver.

1. Gourmetmiddag og overnatting på gardshotell

Billingen julegave

I Nord-Gudbrandsdalen er overnattingstilbudene like unike som maten er ureist. Mange praktgårder har blitt godt tatt vare på og i Gudbrandsdalen kan du overnatte på flere unike gardshotell, med lang historie i veggene. Let litt utenfor allfarveg, og du vil bli rikelig belønnet. Se mer her: nasjonalparkriket.no/inspirasjon/gardshotell

2. Hundekjøring i Sjodalen og overnatting - Sjodalen Hyttetun.

Hundekjøring julegave

Opplev magiske Sjodalen og Jotunheimen med hundespann. En unik opplevelse i vakker natur. Her får du opplæring og mulighet til å kjøre sleden selv eller sitte på. I hele vinter er det hundekjøring på Sjodalen Hyttetun flere dager i uka, så lenge forholdene tillater det. Dette er en ypperlig vinteraktivitet for venner og familier, og kombiner det gjerne med gavekort på en flott fjellferie i Jotunheimen og bo på Sjodalen hyttetun. Se mer informasjon her: sjodalenhyttetun.no/hundekjoring.

3. Arctic Dome Rondane - Smuksjøseter

Hundekjøring julegave

Nå kan du bo i et komfortabelt luksustelt på Høvringen i Rondane. Arctic Dome er et oppvarmet telt med komfortable senger og panoramavinduer så du kan oppleve stjernehimmelen (eller vinterstormen). For et lite tillegg i prisen kan du også få levert god, lokal mat på døren. Kombiner oppholdet gjerne med en opplevelsesrik ferie på Høvringen, med turen "Explore Rondane" som går fra fjellstue til fjellstue. 

4. Guida toppturer på ski og kurs i Jotunheimen - Gjendeguiden.

Gjendguiden har vært ute en vinterdag før - og kommet hjem med mye erfaring om vinteren i Jotunheimen. Med base på Gjendesheim i Sjodalen byr Gjendeguiden på kurs og toppturer til Norges tak. Enten du vil klyve deg opp på hvitkledde topper, leke deg på ski ned eller lære om skredtrygghet, har Gjendeguiden kurs for enhver ambisjon. Les mer om kursa og bestill her: www.gjendeguiden.no/program

6. Mat og overnatting på langrennseldoradoet Lemonsjøen - Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend.

Lemonsjøen

På Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend kan du oppleve en ærlig, norsk hytteferie, med god, hjemmelaget og tradisjonsrik norsk mat. Lemonsjøen byr på store naturopplevelser med blant annet over 300 kilometer med langrennsløyper, alpinsenter og fjellcurling på Lemonsjøen. Les mer og bestill her: http://lemonsjoe.no/nb/lemonsjo-fjellstue-hyttegrend/

7. Kurs i treskjæring, møbelsnekring eller smiing med overnatting og mat - Hjerleid Skole og Håndverkssenter.

Hjerleid

På Hjerleid kan du trene dine kreative ferdigheter i tradisjon og håndarbeid, og her får du kjøpt gavekort til kurs i blant annet treskjæring, rosemaling og lafting. Kursa varer i 5-7 dager og inkluderer både overnatting om mat. Et perfekt julegavetips for han eller hun som er glad i håndarbeid og tradisjoner. Finn mer info om kursa og kjøp gavekort her: www.hjerleid.no/kurs eller kontakt [email protected].

8. Gavekort på Rafting i Sjoa og Ottaelva

Rafting i Sjoa

Gavekort på rafting er den perfekte julegaven til de som har alt og som ikke helt vet hva de ønsker seg. Hos raftingbedriftene i Sjoa kan du bestille både familievennlige turer og mer ekstreme turer, samt med overnatting og mat om du ønsker. Raftingselskapene tilbyr også andre aktiviteter som brupendling, juving og elvebrett. Se oversikten over raftingselskaper her: www.nasjonalparkriket.no/rafting.

9. Overnatting og guida toppturer på ski i Rondane - Rondvassbu

Rondane randonee

Rondane, eller Randonee om du vil, har blitt det nye toppturmekka om vinteren og Rondvassbu ligger midt i nasjonalparken, omgitt av 2000 meters topper på alle kanter. I vinter arrangeres det igjen guida toppturer, nybegynnerkurs på fjellski og nybegynnerkurs randonee fra Rondvassbu. Også mulighet for å leie ski. Les mer her: rondvassbu.dnt.no/vinterprogram-2017

10. Utleiehytter midt på fjellet - Lesja fjellstyre, Dovre fjellstyre og Skjåk almenning.

Storhøbu i Reinheimen

Null folk, null skiløype, null mobildekning. Kun deg og natur så langt du kan se. Fjellhyttene til Skjåk almenning og Lesja fjellstyre ligger ofte flere timers marsj fra nærmeste bilvei. Over 30 unike hytter leies ut av fjellstyrene i fjella og dalene lengst nord i Gudbrandsdalen. Finn mer informasjon og bestill her: Lesja fjellstyre - Skjåk almenning - Dovre fjellstyre.

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!