Sota Sæter
Storhøbu

Skjåk

Skjåk ligger i Ottadalen i Oppland fylke mellom majestetiske fjell og flott natur for friluftsliv. Reinheimen nasjonalpark ligger i nord og Breheimen nasjonalpark i sør.

Kommunesenteret i Skjåk heter Bismo og her bor finner du shoppingmuligheter, dagligvarer og resturanter. Skjåk er også det spektakulære bakteppet for tv-serien "Trio - Odins gull".

Lengre vestover, mot Strynefjelllet, kommer du til Billingen. Et flott område med mange turmuligheter, flott kulturlandskap og spennende natur. Billingen Seterpensjonat er et flott stoppested for en matbit eller unik overnatting der du kan våkne til elva Tora og frisk fjelluft fra Reinheimen. Prøv også ut Diktarstigen, en kort tur på Billingen der du kan vandre til diktene av Skjåk-dikteren Jan Magnus Bruheim.

Skjåk har også to nasjonalparker, Breheimen og Reinheimen. Her er det store og inngrepsfrie områder, med rikt dyreliv, vill natur, høye topper og flere isbreer. Det er også gode jakt og fiskemuligheter. Ønsker du mer informasjon om jakt og fiske i Skjåk, sjekk ut Skjåk Almenning.

Lengst vest ligger Grotli, med alpinsenter, mange flotte fjellturer og et bra nett av sykkelstier. Grotli ligger perfekt plassert midt mellom to nasjonalparker og er godt utgangspunkt for mange aktiviteter og opplevelser i Geiranger, Nordfjord og Strynefjellet.

Billingen Seterpensjonat
Fiske i Skjåk
Steinbrua på Billingen

Sota

Lengre vestover ligger DNT-hytta Sota Sæter. Her i naturskjønne omgivelser er det stille og rolig, og hytta ligger langt unna trafikkert veg. Her på grensen til Breheimen Nasjonalpark er det mange aktiviteter og fjellturer å velge mellom, både sommer og vinter, men Tverrådalskyrkja er kanskje den mest populære.

Sota sæter
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>