Besseggen-Jotuneheimen

TOP 6

Gå Besseggen

Det er ikke uten grunn at Besseggen er av Norges mest populære fjellturer. Her er guide og turbeskrivelse til de beste opplevelsene på og rundt Besseggen.

Besseggen
Moskus på Dovrefjell, med Snøhetta i bakgrunnen

TOP 6

Moskussafari på Dovrefjell

Møt urdyret på Dovrefjell - Moskusen. Flere selskaper guider deg til moskusen og er du med på en guidet tur, får du garantert et trygt møte med Moskusen. Finn din guide her!

Møt moskusen!
Rafting-Sjoa-Jotunheimen-Norge

TOP 6

Rafting i Sjoa

Sjoa er en raftingelv uten like. Her finner du et stryk for enhver, enten det er de villeste fossene, til de enkle, familievennlige strykene.

Rafting i Sjoa
Viewpoint Snøhetta på Dovrefjell

TOP 6

Viewpoint Snøhetta

Opplev naturen på sitt beste, kulturen og arkitekturen som har bergtatt tusenvis av besøkende. Viewpoint Snøhetta har vunnet flere internasjonale priser og ble kåret til «Årets bygning i verden» i 2011.

Viewpoint Snøhetta
Stisykling-Jotunheimen-Nasjonalpark-Rondane

TOP 6

Stisykling

I Nord Gudbrandsdalen kryr det av bratte fjellsider med gamle ferdselsveger og dyretråkk. I bunnen ligger velholdte bygdeveier som fører deg til topps igjen. Det tørre klimaet gjør stiene holdbare og utsikten er til å gråte av. Andre bygger sykkelstier, i Nasjonalparkriket har skaperverket gjort jobben.

Utforsk sykkelmulighetene
Lokalmat Gudbrandsdalen

TOP 6

Det lokale matfatet

Du finner mange store matopplevelser i Gudbrandsdalen og Nasjonalparkriket, og lokalmat er på menyen på de fleste restauranter og serveringssteder. Her er matfatet!

Matfatet i Gudbrandsdalen
Overnatting-Breheimen-Storhøbu-Winter

TOP 6

Utforsk nasjonalparkenes indre

Finn roen i fjellet og opplev den ville, vakre naturen i en av våre 6 nasjonalparker. Beveg deg til nasjonalparkenes indre på ski eller til fots, og bo på en av fjellhyttene som ligger flere kilometer fra nærmeste vei.