Skispor på Høvringen i Rondane Nasjonalpark
Storhøbu i Vinterlandskap
Moskus på Dovrefjell
Valdresflya

Vinterferie i nasjonalromantiske Gudbrandsdalen

Vi ønsker deg og dine velkommen til en idyllisk og snørik vinterferie i vakre Nord-Gudbrandsdalen! Vi kan skilte med aktiviteter og overnattinger i vårt område som vil passe for de aller fleste. Enten du foretrekker en rolig og romantisk overnatting under stjernehimmelen i en dome eller du ønsker å sove i en eventyrhytte! Det finnes også fjellstuer, hytter, hotell og ulike restauranter og kafeer i nærheten av de 6 nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane, Breheimen, Dovre, Dovrefjell og Reinheimen. 

Finn din inspirasjon hos Nasjonalparkriket Reiseliv!

Vinter med ski

Vi kan skryte av milevis med skiløyper hvor du enten kan velge å nyte utsikten av storslåtte fjell eller få følelsen av å sveve gjennom snødekte trær i skogen. Her er det kun egne preferanser som setter grenser. Det finnes også en variasjon av lysløyper for det som ønsker det.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Alpint og randonè

Hvor enn du ønsker å tilbringe din vinterferie finnes det mest sannsynlig en alpinbakke i nærheten. Bjorli skisenter, Lemonsjø alpinsenter og Dombås skiheiser er noen av de. Ikke bare det, men vi har også Norges råeste fjelltopper for deg som foretrekker å tråkke deg opp på egenhånd, for deretter å nyte urørt pudder på vei ned igjen. 

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Mat, drikke og inspirasjon til ferien!

Lemonsjøen

Lemonsjø Fjellstue ligger ikke langt unna Jotunheimen Nasjonalpark, og er omgitt av milevis med langrennsløyper. Bare et steinkast unna fjellstua, finner du også Lemonsjø Alpinsenter hvor du har noen ulike preparerte alpinbakker, men med mulighet for fin pudderkjøring dersom forholdene tillater det. Du kan også kose deg med en kaffe hos Kalven seter, som ligger midt mellom alpinbakken og fjellstua dersom du ønsker noe lett påfyll!

Skiløypene som går fra Lemonsjøen Fjellstue er knyttet til ett nettverk som strekker seg over mange mil. Her kan du oppleve nydelig utsikt, og du kan faktisk gå på ski opp mot Jotunheimen Nasjonalpark dersom du ønsker det. Du kan også gå Lemonsjøen rundt, som er en runde på ca. 14km. På denne turen får du se utsikt mot både Glittertind i Jotunheimen, men også Rondeslottet i Rondane Nasjonalpark! 

Les mer om destinasjon Lemonsjøen her. 

Sjodalen, Gjende, Sjoa og Heidal

Dersom du ønsker å bevege deg i retning Jotunheimen Nasjonalpark vil du mest sannsynlig kjøre gjennom fjellbygda Heidal og oppover Sjodalen. Her finnes også muligheter for god mat og festlige aktiviteter. Du kan for eksempel stoppe opp i Heidal og nyte en espressobolle fra Heidal Ysteri! Videre fra her bærer det oppover mot Sjodalen. Her finnes det overnattingsmuligheter, men også mulighet for både langrenn og alpint! Sjodalen hyttetun og camping tilbyr både overnatting og en god matopplevelse - i tillegg til ulike aktiviteter for både barn og voksne. Du finner også andre muligheter som Bessheim Fjellstue, Hindsæter eller du kan oppleve Jotunheimen Nasjonalpark på hundekjøring hos Jotunheimen Huskylodge!

Les mer om Sjodalen her! eller Les mer om Sjoa og Heidal her.

Høvringen

Dersom du ønsker å ta deg opp til Rondane Nasjonalpark er sjansen stor for at du går av toget på Otta Skysstasjon. Otta er en liten by hvor du finner det meste du trenger av butikker og kaffeer. Otta er også i umiddelbar nærhet til vakre Høvringen. Høvringen er et perfekt utgangspunkt dersom du ønsker å oppleve Rondane. Her finner du fler ulike steder for overnatting! Du kan for eksempel overnatte på Formoseter eller Øigardseter Fjellstue

Dersom du ønsker en opplevelse hvor du kan komme enda tettere på nasjonalparken kan du ta turen til Smuksjøseter Fjellstue. På vinteren finnes det ikke vei inn hit, så du vil måtte parkere oppe på Høvringen. Herfra vil du bli hentet i beltebil og kjørt inn til fjellstua. Smuksjøseter ligger kun et steinkast unna selve Rondane Nasjonalpark. Her kan du også oppleve å overnatte i en av domene som Smuksjøseter har!

Les mer om Høvringen her!

Otta og Mysusæter

Et annet godt inngangspunkt til Rondane Nasjonalpark er Mysusæter! Her finner du overnattingssteder som Rondane Høyfjellshotell og Rondane Fjellstue. Herfra kan du også nå Peer Gynt-hytta!

Les mer om Otta og Mysusæter!