cbis:2038063
cbis:2038063
cbis:2038063

Billingen Seterpensjonat

Naturskjønn beliggenhet, hjemmelaget lokalmat, lun atmosfære og rik kulturhistorie. Ikke rart hele verden kommer til Billingen seterpensjonat.
Ekteparet Marianne Stensgård og Arnstein Fjerdinggreen driv det nyopna Seterpensjonatet på Billingen i Skjåk. Det gamle tømmerhuset er nyoppsatt på Billingen med den brusande elva Tora som næraste nabo.

Dei har åtte rom til utleige med gode Jensen madrasser, alle med vask og bad på gangen. Billingen Seterpensjonat tilbyr lokal mat, både frå eigen gard og ellers i Gudbrandsdalen.

Utanfor veggane på det gamle tømmerhuset ligg DNT-stigar, landskapsvernområde og fjell så langt du kan sjå eller gå.

DIKTARSTIGEN: Stien, som er en hyllest til lyrikeren Jan-Magnus Bruheim fra Skjåk, starter fra pensjonatet. Stien går langs elva Tora og gjør ni stopp hvor man kan lese noen av Bruheims dikt. Dette er en filosofisk og ettertenksom tur – med god tid til å reflektere over de store spørsmålene i livet.

BILLINGEN KULTURSTI: Lær mer om en av de eldste seterstølene i Skjåk. Furutrær, ulvelav, gamle broer, landskap og seterhistorie er noe du kan lese om langs den idylliske stien.

NASJONALPARK: Billingen er en av inngangsportene for fotturer innover i nasjonalparkene Reinheimen og Breheimen, Honnsrøve naturreservat og Tafjorfjella. Utenfor pensjonatet står informasjonstavler om disse flotte naturområdene.

FISKE: Skjåk er litt av et fiskeeldorado, og fra Billingen finnes det flere gode fiskevann. Ett av dem er Føystjønn. Lengre inn i fjellet er Skarvedalsvatnet, Rognebærtjønn og Storvatnet gode tips.

Kontaktinformasjon

Adresse: Skjåkvegen 4073, 2690 Skjåk
Email:

Mer informasjon

  • Restaurant
  • Frokost
  • Antall rom: 8
  • Antall etasjer: 2
  • Antall barer : 1