Jotunheimen Gjendebu
Gjende - Jotunheimen
Vandring opp Bukkelægret

Jotunheimen

Trives du over 2000 meter, er det 253 muligheter i Jotunheimen. Her finner du Norges høyeste fjell, noen av Norges mest populære fjellturer og flotte overnattingssteder for den perfekte ferie i fjellet.

Det var dikteren Aasmund Olavsson Vinje som først brukte navnet Jotunheimen. Han gikk mye i området i 1860-årene og hadde hytte ved Bygdin i Valdres. Ordet "jotun" betyr kjempe, og Jotunheimen var navnet på stedet der jotnene – trollene – holdt til i den norrøne gudelæren.

Besøk dyrene på Glittersjå

Glittersjå må oppleves! Her kan du møte mange forskjellige dyreraser og et besøk her passer for alle.

Glittersjå

50 meter inn i isen. 7000 år tilbake i tid.

Bli med inn i istunellen, og en verden av iseventyr i Klimaparken. Kjenn på islag som er inntil 7000 år gamle, opplev permafrosten som tiner, snøfonn som smelter og la deg trollbinde av fonnefunn som er utstilt i isem.

Klimapark 2469

Bike & Hike i Jotunheimen

Ta familien på et EL-sykkel eventyr i Jotunheimen. Sykle fra fjellstue til fjellstue, og opplev levende kulturlandskap og norsk fjellheim på sitt beste.

Bike & Hike Jotunheimen

Vinteren i Jotunheimen

Vinterstid er Jotunheimen et skiområde av topp klasse. Det er også meget gode langrennsmuligheter. Her kan du faktisk spenne på deg skiene nede i dalen og gå oppkjørte langrennsspor forbi Lemonsjøen, gjennom Sjodalen, og helt inn i hjertet av Jotunheimen ved Gjende. Og med flotte serveringssteder og overnattingstilbud underveis.

På Lemonsjøen finnes også landets mest sjarmerende alpinanlegg, som har fostret noen av klodens råeste skikjørere. Mange nordmenn valfarter til Jotunheimen og Sjodalen når vårskisesongen nærmer seg, og med stabilt klima og stabile forhold har Jotunheimen blitt ett av de mest populære områdene i landet for randonnée og toppturer på ski.

Veien over Valdresflye i vinter

Valdresflye er stengt vinterstid, vanligvis fra romjulen til påske. Men veien gjennom Sjodalen til Gjende og Gjendesheim brøytes hele vinteren og det er mulig å kjøre til Gjende, via Vågå/Heidal året rundt.

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Besseggen

Det er ikke uten grunn at Besseggen er av norges mest populære fjellturer.

Les mer om Besseggen!

Sommer og høst i Jotunheimen

Jotunheimen har et omfattende stinettverk, og et godt tilrettelagt for vandreturer, enten det er korte familievennlige turer, høyfjellsturer og toppturer med brevandring og klatring, eller flere dagers hytte-til-hytte vandreturer.

Hele Jotunheimen bugner av muligheter for fiske og jakt på små- og storvilt. Serveringsstedene i området henter ofte råvarene rett fra naturens eget skattekammer. I bekkene og fiskevannene biter ørreten villig, om høsten kan man plukke bær og sopp, og reinsdyr, elg og rype trives godt i fjellandskapet.

Den store norgesfavoritten: Besseggen er av Norges aller største fjellklassikere, og noen vi mene at det er en obligatorisk tur for alle nordmenn.

Historisk Vandrerute Jotunheimen tar deg med på det beste norsk fjellheim har å by på. Den følger historiske fotspor til kjente nordmenn og blant annet Peer Gynt, Jo Gjende, Edvard Grieg og Edvard Munch.

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Overnatting og camping i nærheten av Jotunheimen

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>