Elvebrett i Sjoa

Destinasjon Heidal

Når du tar av E6 på Sjoa og følger elva med samme navn oppover dalføret kommer du til den lille, men vakre fjellbygda Heidal. Sommeren er tiden hvor Heidal stråler på sitt aller beste! Når snøen begynner å forsvinne, og elva fylles opp med krystallblått fjellvann, kommer det mennesker fra hele verden for å nyte det Heidal har å by på. Heidal er et perfekt utgangspunkt for deg som ønsker å gå fjellturer, enten du ønsker lett og vennlig terreng - eller mer luftige turer i Jotunheimen! 

Elgen på Glittersjå Fjellgard

Unike aktiviteter i Heidal

Det finnes flere aktiviteter for deg og din familie i Heidal. Kanskje ønsker du å hilse på elgen på Glittersjå, eller suse ned elva i en raftebåt? Du kan nyte fjellene fra hesteryggen, eller kanskje er du mer opptatt av unik og autentisk overnatting? Nydelig utsikt og god lokalmat er også noe Heidal kan by på. 

Elva Sjoa er en av Europas beste elver for rafting. Dette er fordi elva finnes i alle typer vanskelighetsgrad, med alt fra de villeste strykene lenger opp mot Sjodalen - til snillere stryk lengre ned i dalen. Med dyktige guider kan du komme i nærkontakt med naturkreftene. Se mer om rafting i Sjoa her!

Videre nedover finner du inspirasjon til din ferie i Heidal!

Steder å besøke i Heidal

 

Explore Sjoa

Explore Sjoa tilbyr elveaktiviteter i elva Sjoa. De har et bredt utvalg av aktiviteter for både små og store. Nylig lanserte de sin nyeste attraksjon; Via Feratta! Her kan du klatre opp i høyden for å kjenne litt ekstra på adrenalinet, og på toppen får du en helt upåklagelig utsikt over Nord-Gudbrandsdalen. Campen er inviterende og hyggelig, og her er det muligheter for grilling, lek og kos. Perfekt for familier og vennegjenger! Les mer om Explore Sjoa her. 

Sjoa Rafting

Sjoa Rafting har i mange år jobbet for å gi besøkende en spennende dag på elva. De tar deg ned Sjoa enten i en raft, en ducky, eller for deg som ønsker ekstra tett kontakt med de ville strykene; et elvebrett! Sjoa Rafting sin camp er kanskje den mest idylliske du finner, med god beliggenhet rett ved Sjoa. Her har du ulike overnattingstilbud og fasiliteter som hot tub og bar. Les mer om Sjoa Rafting her. 

Heidal Gjestgiveri

Heidal Gjestgiveri ble bygget rundt forrige århundre, og er derfor en av mange historiske bygninger i Heidal. Hotellet har hatt mange drivere, og er i dag drevet av Magnus og Karina! De tok over driften i 2023 og har i løpet av våren og sommeren sørget for en varm og hyggelig atmosfære og nydelig mat. Med friske blomster utenfor har de sørget for at hotellet pynter opp langs Heidalsvegen. All mat man får servert er laget fra bunnen av, og kvaliteten er upåklagelig! Dersom du ønsker å arrangere bursdag, bryllup eller lignende er det bare å ta kontakt! Les mer om Heidal Gjestgiveri her. 

Øyen Øvre Hesteaktiviteter

Øien Øvre Hesteaktiviteter holder som navnet tilsier på med hesteridning! I tillegg til hest, er det også sauer på gården. Sommerstid kan du bli med på ridning i nydelig fjell-landskap, og vinterstid er det rideundervisning og kanefart. Øien Øvre har aktiviteter som passer både barn og voksne! Les mer om Øien Øvre Hesteaktiviteter her. 

Banken Bryggeri & Spiseri og Weistad overnatting

Bygningen ble satt opp av Sell Sparebank i 1984, og ble brukt som bank i mange år. I oktober 2018 ble Banken Bryggeri & Spiseri stiftet, og med mye jobb for å pusse opp lokalet har det nå blitt forvandlet til en liten, lokal perle! Her kan man komme inn for et varmt måltid, eller noe godt å drikke. Banken er det eneste stedet i området som serverer selvbrygget øl på fat. Ikke bare blir Banken brukt som pub og restaurant, men det er også mulighet for å arrangere ulike selskap og de tilbyr også overnatting. Dersom noe blir arrangert i bygda, er det stor sjanse for at det er nettopp her det skjer. Med god beliggenhet midt i Heidal sentrum er dette et perfekt utgangspunkt for deg som ønsker komfortabel overnatting midt i den vakre bygda. Les mer om Banken Bryggeri & Spiseri og Weistad overnatting her. 

Gudbrandsdal Aktiv

Gudbrandsdal Aktiv holder i hovedsak til på Dovre, men tilbyr også raftingturer hvor du kan overnatte på historiske Kruke Gård. Her får du muligheten til å overnatte i ett av Heidals eldste laftahus, en skikkelig stasgård med masse historie fra vikiingtiden. I Heidal tilbyr Gudbrandsdal Aktiv pakken de kaller "Sjoa Eksklusiv". Her tar de dere med på et to-dagers eventyr, både til vanns og til lands! Les mer om Gudbrandsdal Aktiv her. 

Heidal Ysteri

Heidal Ysteri ligger an til å være Norges beste på bakst. Her kan du stikke innom når som helst i løpet va året å kjøpe med deg dagsferskt brød, en nydelig kopp kaffe eller den unike espressobollen! Ikke bare det, men Heidal Ysteri produserer den lokale Heidalsosten som har fått mye oppmerksomhet i både inn- og utland. Dette er en brunost som smelter i munnen, og med sin søte smak passer den like godt til bakst som den gjør på brødskiva. Atmosfæren inne på Heidal Ysteri er hyggelig, og de ansatte møter deg alltid med et smil og ypperlig kundeservice. Les mer om Heidal Ysteri her. 

Øvre Aaseng Gardshotell

Litt lenger opp i dalen, etter at du har passert Heidal sentrum kommer til til Øvre Aaseng gård. Hovedhuset på Øvre Aaseng ble satt opp i 1764, og her bor vertskapet nå. Det finnes 10 hus på tomten, og hele 8 av disse husene er fredet. Karen Marie og Semon ønsker deg velkommen, og gården tilhører Semon sin familie! Med nydelig utsikt over Heidal er dette det perfekte sted for deg som ønsker en unik og autentisk overnatting. Les mer om Øvre Aaseng Gardshotell her. 

Glittersjå Fjellgård

Glittersjå Fjellgård er en annen unik perle Heidal har å by på! Dypt inne i Heidals skoger, retning Murudalen finner du denne noe spesielle gården. Her finner du et yrende dyreliv og utsikten over storslåtte Jotunheimen Nasjonalpark kan slå fletta av hvem som helst. På Glittersjå har de åpen kafe med servering av hjemmebakst, helt perfekt for en pause. Ellers kan de tilby aktiviteter som hareskogen, besøk bjørneskogen, kjøring med hest og vogn - og ikke minst kan du bli med på besøk inn i elg-gården hvor du kan få være med å mate elgene! Glittersjå Fjellgård er perfekt å besøke med barna, og det kommer med smilegaranti! Les mer om Glittersjå Fjellgård her.

Jotunheimen Feriesenter

Ved foten av Jotunheimen, helt øverst i Heidal finner du Jotunheimen Feriesenter. Her finner du et utvalg av overnattingsmuligheter som hytter, strømuttak til campingvogner og bobiler, eller en gamme med 15 soveplasser! Det finnes også minigolfbane på området + gode fiske og turmuligheter. Et perfekt utgangspunkt for turer i Jotunheimen Nasjonalpark er det også. Les mer om Jotunheimen Feriesenter her. 

Vinter i Heidal

Vinter i Heidal

Selv om det ikke er like mange mennesker i Heidal om vinteren, betyr ikke det at det ikke er verdt besøket. Dersom du liker å gå på langrenn et Heidal et perfekt utgangspunkt. Ikke langt unna Heidal sentrum finner du Heidalsskogen Skianlegg, et opplyst anlegg med tilknytning til ett mye større nettverk. Herfra kan du nemlig gå opp til Bringen, mellom Vågå og Heidal, eller til Lemonsjøen som videre er knyttet til løyper opp mot Sjodalen. Med andre ord kan du gå i milevis, opp i høyfjellet og ned i dalene. 

Heidal sentrum ligger heller ikke langt fra Lemonsjøen Skianlegg. Her finner du flere gode nedkjøringer, og mulighet for skiutleie enten du ønsker utstyr til å bruke i bakken eller på topptur. Rundt påsketider våkner bygda virkelig til liv, og det arrangeres ulike afterskifester, skiaktiviteter og lignende - perfekt for hele familien!

På den lille fjellovergangen mellom Stålane og Kvernbru - to seterstøler i høyden over Heidal finner du også oppkjørte langrennsløyper vinterstid. Her er du på over 1000-meters høyde, og du kan nyte utsikten av topper som både Galdhøpiggen og Glittertind fra her. Med andre ord; lett tilgjengelige skiløyper med fantastisk utsikt over Jotunheimen Nasjonalpark. 

Rafting i Sjoa

Elva Sjoa renner fra Gjende i Jotunheimen og er verdenskjent for hvite brusende bølger, perfekt for rafting i alle vanskelighetsgrader.

Rafting i Sjoa

Glittersjå

Besøk dyrene å glittersjå. Her finner du blant annet elg, kaniner, gamle husdyrraser, hvite gjeterhunder og tamme reinsdyr.

Glittersjå

Heidal Ysteri

Tradisjonen lever på Heidal Ysteri. Nå kan du også besøke cafeen på Heidal Ysteri. Her er det ferske bakevarer, salg av lokale varer, og selvsagt får du kjøpt Heidalsosten og flere produkter fra Heidal ysteri.

Heidalsost

Overnatting og aktiviteter i Heidal

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>