Rondane - Høst
Rondane Nasjonalpark
På vei til Rondane

Rondane

Rondanemassivet rager mektig over vide, lavdekte fjellvidder. I sør møter du et rolig landskap med avrundede topper. I Nord finner du høye, bratte topper, der ti av dem ruver over 2000 meter.

Rondane nasjonalpark

Når du kommer over tregrensa i Rondane, møtes du av vakre fjelltopper som stiger mot himmelen. Rondslottet på 2178 meter er den høyeste av de ti 2000-meterstoppene.

Rondane nasjonalpark ble opprettet i 1962 som Norges første nasjonalpark. I dag dekker området nesten 1000 kvadratkilometer i Innlandet fylke. Her har villreinen levd i tusenvis av år, og mange kunstnere og forfattere har latt seg inspirere av Rondanes landskap.

Besøk Høvringen, som på 1900-tallet var en av de eldste setergrendene i Rondane med 30 setrer i drift, eller Grimsdalen, en av de eldste seterdalene i området. Spranget på Mysusæter er et godt utgangspunkt til Rondane og har fristende fjelltopper på alle kanter.

Fra fjellstue til fjellstue i Rondane

Korte bein. Store fjell. Ingen sekk. Velkommen til Rondaneturen – et fjelleventyr for alle aldre og ambisjoner.

Høvringen

Utforsk kremtoppene i Rondane

Mysusæter og Rondvassbu er det perfekte utgangspunktet for å utforske en eller flere av de 10 toppene over 2000 meter som ligger i Rondane.

Mysusæter

Sommeren i Rondane

Koselige fjellstuer, stort nettverk av merkede stier og opplevelser på rekke og rad møter deg i Rondane.

Rondslottet - Høyest i Rondane

Rondslottet er den høyeste og mest populære toppen i området. Fjellet er på 2178 meter over havet og gir flott utsikt over Rondane og resten av fjellnorge. Toppen når du lettest fra Rondvassbu eller parkeringen på Spranget, men det er også flere ruter. Les mer om turen!

Rondaneturen - gå fra fjellstue til fjellstue i Rondane

Denne flotte turen går over tre etapper i nydelig fjellterreng, med majestetiske toppene i Rondane i bakgrunnen. Turen har dagsetapper på 6-12 kilometer og går i relativt snilt høyfjellsterreng, med mange muligheter for avstikkere og andre opplevelser undervegs. Les mer om Rondaneturen her!

Rondanevegen - Nasjonal Turistveg Rondane

Denne ruta som går fra Venabygdsfjellet til Folldal må du prøve ut. Ruta passer godt for både bil, bobil eller sykkel. Langs ruta finnes mange flotte stoppesteder og attraksjoner, blant annet den vakre Grimsdalen eller Folldal Gruver. Les mer om Rondanevegen.

Høsten i Rondane

Rondane byr på fire fantastiske årstider – men det er på høsten at fargene eksploderer. Høsten i Rondane er kanskje årets aller vakreste og mest sjenerøse årstid. Vil du ha farger, turterreng, mat og fjellstuer omtrent for deg selv så besøk fjellheimen i ukedagene. I Rondane ligger mange familievennlige fjelldestinasjoner med stort aktivitets- og overnattingstilbud. I hjertet av Rondane ligger den populære turisthytta Rondvassbu.

Vinter i Rondane

Rondane er også kjent for sitt magiske lys vinterstid med den rosa morgenhimmelen og den blå himmelen. Her finner du både høye topper, lange slake vidder, preparerte løyper og koselige fjelldestinasjoner.

Besøk koselige destinasjoner og fjellstuer med velsmakende lokalmat og skimuligheter rett utenfor døra. Utforsk aktiviteter og overnatting nederst på siden

Finn overnatting og aktiviteter i nærheten av Rondane

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>