Sykkel i Grimsdalen
Grimsdalen
Bergseng Seter
Grimsdalen

Opplev Grimsdalen - Verdens vakreste seterdal.

Grimsdalen strekker seg fra Dovre i vest til Folldal i øst.

Grimsdalen er omkranset av Dovre nasjonalpark på den ene siden av veien og Rondane nasjonalpark på andre siden. Langs Grimsdalsvegen er det grusdekke og passer like godt en utflukt på sykkel som dagstur med bil eller motorsykkel. Veien er normalt åpen fra starten av juni til starten av oktober, og er vinterstengt.

Sykkelrunden "Tour de Dovre" følger Grimsdalsvegen og overnattingsstedene langs veien byr på gode senger og ekte rømmevafler.

På DNT hytta Grimsdalshytta har du et utrolig skue mot Rondane med de majestetiske toppene. Grimsdalshytta ble ombygd i 2008 og de gamle kulturbyggene i Grimsdalen har fått følge av en ny og flott hovedbygning.

En avstikker inn den 17 kilometer lange blindveien til Haverdalen er også verdt turen. Innerst møter du Haverdalsseter turisthytte med seterdrift slik det var for 100 år siden, rømme og brunost fra eget mikroysteri. De har også overnattingsmuligheter og en meget populær thai buffet på lørdager i sommersesongen.

Bergseng seter er en av de virkelige skjulte skattene i Grimsdalen og Gudbrandsdalen. Setra er et tun av sju restaurerte tømmerhus i tradisjonell standard - de eldste fra 1793. Siden først på 1600-tallet har setra tilhørt gården Bergseng på Dovre. Beliggenheten er fantastisk, med panoramautsikt til Rondane og Grimsdalen, og er en plass som må oppleves, om enn bare for ett bilde.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading