Peer Gynt hytta

Destinasjon Høvringen 

Høvringen er det perfekte utgangspunkt når du skal oppleve storslåtte Rondane Nasjonalpark! Med gode vegforbindelser, både sommer- og vinterstid finner du Høvringen bare en kort kjøretur unna Otta sentrum

Dersom du ønsker muligheten til å velge mellom variert overnatting, gode matopplevelser og ulike friluftsaktiviteter er Høvringen en ypperlig destinasjon for deg. Her finnes muligheter for å sove på en hyggelig fjellstue, ha selvhushold i en sjarmerende hytte eller sove i en arctic dome omgitt av natur og vakker himmel. 

Vinter på Høvringen

Vinter på Høvringen

LANGRENN

Dersom du er en entusiast når det kommer til milevis med preparerte langrennsløyper, høyt til fjells? Kanskje det er en uslåelig utsikt mot majestetiske Rondane som frister? Uansett finner du alt dette på Høvringen. Med 150 km oppkjørte langrennsløyper er det ingenting som står i veien for fantastiske opplevelser til fjells på ski. For en uforglemmelig påske- eller vinterferie er dette stedet du burde oppsøke! 

Du kan finne god informasjon om løypekart og status på skispor på skisporet.no!

 

Toppturer og fjellski på Høvringen

I Rondane Nasjonalpark finnes det store fjellområder med gode muligheter for fjellski og toppturer - alt med utgangspunkt fra Høvringen. "Trolløypa" starter på Høvringen og går helt til Sjusjøen!

Et godt tips dersom du ønsker å komme deg mer effektivt inn til fjellene kan vi anbefale å ta beltebilen inn til Smuksjøseter. Da får du raskt unna ca. 6km med flatt terreng på en gøy måte! Fra Smuksjøseter Fjellstue kan du nå blant annet Ljosåbelgen og Sagtindene, som begge er populære toppturer. På Høvringen finnes det også nydelige og relativt enkle toppturer for randone og fjellski, som Anaripigg, Formokampen og Vardhøe. 

Ps: Husk alltid å være oppdatert på rasfare og sikkerhet når du ferdes i fjellet.

Overnatting og aktiviteter på Høvringen

Rondeheim - den Norske Fjellskolen

I samspill med dyr og friluftsliv kan du her oppleve den flotte naturen Høvringen har å by på! 

Høsten er sesong for leirskole på Rondeheim, hver mandag kommer spente elever på besøk for å tilbringe kvalitetstid oppe i fjellheimen. Til tross for dette er Rondeheim fortsatt åpen for hytteutleie og andre aktiviteter. 

Du kan lese mer om Rondeheim her!

Formoseter Seterhus

Formoseter ligger fritt og fint til på Høvringen med panoramautsikt mot Rondane Nasjonalpark. Her møter du de erfarne og hyggelige vertene Cecilie Asp og Anders Formo som gjerne forteller deg om historien knyttet til driften av Formo gård, historie og tradisjoner. Du kan lese mer, og booke ditt opphold på Formoseter her. 

Peer-Gynt hytta

Med nydelige omgivelser i Rondane Nasjonalpark finner du Peer-Gynt hytta. Her kan du få servert både rømmevafler, varme og kalde drikker! Dersom du ønsker inspirasjon fra fjellheimen i Rondane kan du også overnatte her, enten i hytte eller telt. Du kan lese mer om Peer-Gynt hytta her

 

 

 

Putten Seter

En tradisjonsrik fjellstue som har tatt imot turister i snart 100 år! Putten Seter legger vekt på å videreføre tradisjonene med god hjemmelaget mat og overnatting på Høvringen i vakre Rondane, med utsikt mot majestetiske Jotunheimen Nasjonalpark.

Putten har åpen fjellkafe både vinter og sommer, og du kan leie både rom, hytte eller leilighet for selvhushold. De tilbyr også muligheter for bryllup, dåp eller andre selskap, og legger vekt på lokal hjemmelaget mat. Du kan lese mer om Putten Seter her. 

Rondane Haukliseter Fjellhotell

På ikke mindre enn 1000 meter over havet finner du Rondane Haukliseter Fjellhotell. Her kan du bo på et hyggelig hotellrom, leie en leilighet eller hytte- og det finnes muligheter for camping både med bobil og telt. Et perfekt utganspunkt for fotturer i Rondane. Les mer om Rondane Haukliseter Fjellhotell her. 

Smuksjøseter Fjellstue

Smuksjøseter Fjellstue ligger rett på grensa til nasjonalparket. Smuksjøseter var opprinnelig en seter, og stedet har blitt drevet som fjellstue i to generasjoner. Her finner du massevis av fasiliteter; rom med dusj og WC, bordtennisrom, trimrom, badstuer, oppvarmet skirom, kafe og badestamp! 

Dersom du ønsker en helt unik overnattingsopplevelse kan du overnatte i en Arctic Dome. På denne måten kan du nyte den vakre naturen og på samme tid være både varm og komfortabel. 

I den koselige spisesalen serveres både frokost og middag. I tillegg til at de har fjellkafe hvor du kan nyte en varm kopp kakao eller en nystekt vaffel. Helt perfekt både før og etter tur! Les mer om Smuksjøseter og book ditt opphold her

Øigardseter Fjellstue

Hos Øigardseter fjellstue tilbyr de ulike typer overnatting i tradisjonsrike omgivelser, enten det er på selve fjellstua eller i koselige hytter. Helt perfekt dersom du ønsker å ta med vennegjengen eller familien på tur! Alle gjester kan nyte stor frokostbuffet og tre-retters middag med fantastisk utsikt mot fjellene i Gudbrandsdalen. Enten du ønsker å krype sammen foran peisen med en bok, eller nyte noe godt i glasset på verandaen finnes det gode muligheter for dette. Du kan lese mer om Øigardseter her.

 

Overnatting og aktiviteter på Høvringen

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>