Otta - Byen ved Rondane

Otta er kommunesenteret i Sel kommune, som ligger nord i vakre Gudbrandsdalen med både Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell innen rekkevidde og er et naturlig utgangspunkt for dagsturer både til Geiranger og Nordfjord. Byen ligger i knutepunktet E6 og Riksvei 15.

Finn ut mer om Otta på otta.no.

Attraksjoner

Kvitskriuprestein er Nord-Europas største jordpyramider, og de ble fredet ved kgl. resolusjon av 24.6.77.

Marcello Haugen Kanskje en av Norges mest kjente synske person. Besøk hans hytte, «Sameti», på Thokampen.

Uladammen Norges første sperredam. Den ble satt opp som et forsøksarbeide i 1877 og er 12, 5 meter høy.

Pillarguritoppen og Slaget i Kringen 26. august i 1612 er et av de største lyspunktene i Norges mørketid da Dølabøndenes besluttsomhet nedkjempet en profesjonell leiehær fra Skottland på tur inn i Kalmarkrigen mellom Danmark og Sverige. Pillarguritoppen har en flott utsikt til Rondane, Otta sentrum og dalføret både nord- og sørover.

«Reiret» Hjemmefrontledelsens geriljahytte under 2. verdenskrig.

Opplev Kristinspelet

Forestillingen om Kristin Lavransdatter skjer på Jørundgard på Sel. I stykket følger vi Kristin Lavransdatter gjennom hennes liv på første halvdel av 1300-tallet, gjennom den lykkelige barndommen på Jørundgård, til forlovelsen med Simon – som faren har valgt til henne, og til den stormende forelskelsen hun opplever gjennom møtene med Erlend.

Kristinspelet

Ottamartnan

I september hvert år rigges Otta for en folkefest. Ottamartnan er en av de mest populære messene i Norge, og har historie tilbake til 1897.

Ottamartnan

Jørundgard

Jørundgard middelaldergård ble rekonstruert og oppført til innspillingen av Sigrid Undsets filmatiserte roman «Kransen» som omhandler livet til Kristin Lavransdatter. Her foregår både Norges største dansefestival, konserter, kåseri og Sel Teaterlags oppføring av Kristinspelet om sommeren.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading