Otta - Byen ved Rondane

Otta er kommunesenteret i Sel kommune, som ligger nord i vakre Gudbrandsdalen med både Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell innen rekkevidde og er et naturlig utgangspunkt for dagsturer både til Geiranger og Nordfjord. Byen ligger i knutepunktet E6 og Riksvei 15.

Finn ut mer om Otta på otta.no.

Knutepunktet Otta

Otta, midt i smørøyet! Med beliggenhet midt mellom Rondane og Jotunheimen er Otta godt egnet som utgangspunkt for din tur. Med togforbindelser både fra nord og sør, og videre bussforbindelser enten du ønsker å besøke Grotli i retning Stryn, eller om du vil ta turen opp til Høvringen mot Rondane. 

Fra Otta Skysstasjon er det mer eller mindre gangavstand til alt Otta har å tilby. Mye innhold i liten radius med andre ord. 

I Otta finner du mange ulike butikker som har det meste du trenger dersom det er noe du har glemt å pakke i sekken. Ta turen innom Amfi Otta eller sjekk ut Otta.no for mer informasjon. 

Ottamartnan 

Tradisjon tro arrangeres Ottamartnaen hvert år i månedsskifte september/oktober. Her finner man mange ulike utsalg, alt fra både oster, spekepølser og andre duppeditter. Både lokalt og fjernt. Det settes selvfølgelig også opp tivoli! 

Denne ene helga hver høst gjøres hele Otta sentrum om til markedsplass og tivoli, som passer både barn og voksne. Ottamartnaen ble for første gang arrangert i 1897. Dersom du ønsker å lese mer om Ottamartnaens historie, kan du gjøre det her

Ottamartnan
Hugos tivoli på Ottamartnaen

Ottamartnan 2023

Fredag 30.september sparkes årets Ottamartna i gang. Med et bredt program er det mer enn nok å finne på både for store og små. Siden sentrum er mer eller mindre fult av diverse boder og aktiviteter finnes det gratis parkering ved Ottahallen, Otta Kulturhus og sør for Dekkmann. Derifra går det gratis skyttelbusser hver halvtime i begge retninger. 

Gå ikke glipp av martnasfesten som arrangeres på Pillarguri Kafe fredag fra kl. 21 og utover! Her er det 20-årsgrense. 

Les mer om årets Ottamartna, og kjøp biletter til martnasfesten på Otta.no. Fullstendig program for Ottamartna 2023 finner du her!

Pillarguri Kafe

Dersom du ønsker et lite avbrekk kan du ta turen innom Pillarguri Kafe. Her kan du få både lunsjretter og middag, samtidig som de har god pizza. Se mer her!

Pillarguri Kafe i Otta sentrum

Thon Hotell Otta

Thon Hotell Otta er perfekt for både overnatting, konferanser og mat. Visste du at Thon Hotell Otta har middagsservering? Se mer ved å klikke her!

Thon Hotell Otta

Attraksjoner

Under her finner du en liten liste over små turer og attraksjoner du finner i Otta og omegn! 

Rett nord for Otta finner du naturfenomenet Kvitskriuprestein. Dette er jordpyramider laget i naturen, av naturen. Våren 2023, da snøen smeltet var det kun en av jordpyramidene som sto igjen...

For å komme dit kjører du ut på E6 fra Otta, retning nord i ca 4 km til du kommer til Selsverket. Her tar du veien opp mot Uldalen (bomvei). Det tar bare noen minutter å kjøre oppover før du kommer til en parkeringsplass, og herfra kan du gå inn til og oppleve den siste Kvitskriupresten!

Marcello Haugen bygde en liten hytte på Thokampen, rett over Otta i 1912. Herfra har du en helt fantastisk utsikt til Rondane og over Otta sentrum! Du kan se hytta på Google Maps her. 

Pillarguritoppen og Slaget i Kringen 23. august 1612 er et av de største lyspunktene i Norges mørketid da Dølabøndenes besluttsomhet nedkjempet en profjesjonell leiehær fra Skottland på tur inn i Kalmakrigen mellom Danmark og Sverige. Pillarguritoppen har en flott utsikt til Rondane, Otta sentrum og dalføret både nord- og sørover. 

"Reiret" ble brukt av motstandsgrupper under 2. verdenskrig. Les mer om historien fra krigen her!

Dette er en fin tur som gir deg høy puls og flott utsikt over hele Otta sentrum. Dette er beskrevet som en middels krevende tur, og den er totalt på 6,7km. Høydekurven er ganske bratt, så det er greit å være obs på dette! Se mer om turen på ut.no her!

Jørundgard middelaldergård ble rekonstruert og oppført til innspillingen av Sigrid Undsets filmatiserte roman "Kransen" som omhandler livet til Kristin Lavransdatter. Her foregår både Norges største dansefestival, konserter, kåseri og Sel Teaterlags oppføring av Kristinspelet om sommeren. 

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading