mysusæter

Mysusæter

Mysusæter er et populært sted å starte fjellturer. Her er man tett på selve hjertet av Rondane, med flere av de høyeste toppene innen rekkevidde for dagsturer.

Yndet mål for fotturister

Mange turister velger Mysusæter som utgangspunkt for å gå til Spranget. Mysusæter byr også på mange perler i nærområdet, med flere store fossefall som Veslulfossen og Brudesløret. I Furusjøen er det gode muligheter for kanopadling og fiske. 

Rondane Høyfjellshotell med egen spaavdeling, og Mysusæter skianlegg med skitrekk som er åpent i helger og skoleferier. Det finnes sykkelutleie på Rondane Høyfjellhotell og Rondvassbu har sykkelutleie på Spranget.

Rik og spennende historie

Mysusæter er et område med historisk sus. Helt siden isen trakk seg tilbake for 10 000 år siden, har området blitt brukt av jegere og fangstmenn. Det er et stort fangstanlegg med hele 49 dyregraver mellom Brudesløret og Spranget, og det er gjort funn av mammut-bein i området.

Mysusæter hadde seterdrift til 1970 og består av et stort antall gamle setre som er gjort om til hytter samt hytter som er bygget de senere år. 

Vinternatt i Rondane

Vinter i Rondane er magisk, med kalde, klare vinternetter og vakkert lys. For skiløpere er Mysusæter-området et eldorado: Totalt kjøres det opp over 100 kilometer løyper i løpet av sesongen, i praksis er løypenettverket på flere hundre kilometer om man regner med løypene på Høvringen og Kvamsfjellet.

Løypelaget på Mysusæter har vanligvis skiløypene klar i slutten av november og skisesongen kan vare helt til mai med fjellski og toppturer i Rondane. 

Se løypekart langrenn og status for skiløypene på skisporet.no.

Vår og høst på Mysusæter

De siste årene har et stadig voksende antall turister funnet veien til Mysusæter i mellomsesongene – sent i april og mai når snøen ikke har gått enda, velger mange å gå på truger eller turer på beina i nær området. Fjellet kan ikke bli mer stille enn på den tiden av året. Det samme gjelder for slutten av oktober og november. Mysusæter og denne delen av Rondane er vakkert uansett årstid.

Ta bussen til Mysusæter

I sommersesongen kan du ta bussen til Mysusæter med Innlandstrafikk. Søk opp reisen din her i Entur og kjøp billett, eller last ned Entur-appen.

Du kan også kjøre Rondanevegen på om lag 13 kilometer opp fjellet, eller privat bomvei 7 kilometer fra Selsverket. Langs denne veien ligger også Kvitskriupresteinen, som er en helt unik naturlig steinformasjon.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading