Foto Terje Rakke
Foto Terje Rakke
Foto Terje Rakke
Foto Terje Rakke
Foto Terje Rakke

Langrenn på Lemonsjøen og Sjodalen

Velkommen til et av Norges lengste oppkjørte løypenett med 62 løyper på totalt 300 kilometer.
I Jotunheimens forgård og områdene Lemonsjøen, Brimland, Randsverk, Heidalsskogen og Sjodalen finnes fantastiske skiløyper for enhver smak. Løypene bærer preg av høy kvalitet hele sesongen, med klassisk og skøytetraseer enkelte steder.

Her kan du faktisk spenne på deg skiene nede i dalen ved Vågå og gå i oppkjørte langrennsspor helt inn inn i hjertet av Jotunheimen ved Gjende. Flotte serveringssteder og overnattingstilbud underveis. Fra Gjendesheim fortsetter kvisteløyper innover Gjende, med spektakulære Gjendealper og Besseggen på hver side. Her er også ypperlige muligheter for fjellski og toppturer på ski om du ønsker å bevege deg utenfor løypene.

På Valdresflye opner det langrennsløyper så fort det er nok snø, og stenger igjen i romjulen når Valdresflye blir vinterstengt. Vanligvis i starten av November.

På Lemonsjøen finnes også landets mest sjarmerende alpinanlegg, som også har fostret noen av verdens råeste skikjørere. Fantastiske muligheter for offpistkjøring når pudderalarmen går.

Vinteren 2018 stod et nytt skilekområde klart. Det ligger på Mån, mellom Lemonsjøen og Vågåmo. Her er du garantert fart og spenning for alle aldre og nivåer.

Kontaktinformasjon

Adresse: Fjellvegen 1570, 2680 Tessanden