Destinasjon Lemonsjøen

Lemonsjøen er et nydelig område rett ved foten av Jotunheimen nasjonalpark. På et lite område kan du finne mange ulike aktiviteter. Vinterstid er det et eldorado for deg som liker alpint! Lemonsjø Alpinsenter har vanligvis åpent hver helg gjennom vintersesongen, i tillegg til at de også har åpent i vinter og påskeferie. Her finnes ulike nedfartsløyper og det er også mulighet for off piste. Lemonsjøen er også et perfekt utgangspunkt for langrennsentusiaster fordi det finnes milevis med preparerte skiløyper. 

Sommerstid er Lemonsjø Fjellstue et perfekt utgangspunkt for turer i skog, mark og fjell! Du kan også ta et bad i selve Lemonsjøen, eller du kan sykle.

Sommer på Lemonsjøen

Med kort veg til klassikere som Besseggen, Galdhøpiggen, Glittertind, Rasletind og Knutshø, er mulighetene mange med Lemonsjøen som utgangspunkt. Trollhøe er Lemonsjøens stolthet, med panoramautsikt over Jotunheimen, Rondane og enda lenger på fine dager. Området egner seg også godt for sykkel, enten det er på grusveger, eller stier i variert terreng. Det er også et godt merket turterreng med både stier og sykkeltraseer.

Kalven Seter kan du møte Norges eneste baristabudeie, som tilbyr hjemmebakt lefse og god kaffe. Her kan små og store boltre seg med aktiviteter kjent fra NRK produksjonen «Energikampen».

Lemonsjøtrollet lurer oppunder Gråhø og Skulpturstoppen nede ved Lemonsjøen gir en ekstra dimensjon til naturopplevelsen. Fjellørreten finner du i flere sjarmerende fjellvann og rypa kan by på høstens utfordring. Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend tilbyr båtutleie på 5 fjellvann.

Ta bussen til Lemonsjøen

I sommersesongen kan du ta bussen til Lemonsjøen med Innlandstrafikk. Søk opp reisen din i Entur her og kjøp billett, eller last ned Entur appen. 

Vinter på Lemonsjøen

Vinterstid er Lemonsjøen et yndet område for skientusiaster hvor du finner både alpinsenter og det som er stort og snøsikkert løypenett med langrennsløyper. I områdene rundt fjellstua og i Heimfjellet er det over 150 km oppkjørte og godt merkede skiløyper, og kjøres opp fra snøen kommer i november til ofte langt ute i mai. Jotunheimløypa binder sammen området fra Brimiland i øst, forbi Lemonsjøen, Randsverk, videre innover Sjodalen med Hindseter, Bessheim og Gjende i vest.

Lemonsjø Alpinsenter tar deg opp til 1250 moh med 5 nedfarter, i tillegg til «Parken» med små og store hopp samt offpiste områder. Lemonsjø Alpinsenter er hjemmearena for Trollhø Høkkers, freerideklubben som stadig fostrer skikjørere i verdensklasse. Årlig arrangeres Vågå Freeride Invitationals.

Ikke glem å ta deg tid til å høre stillheten, nyte månelyset og stjernehimmelen over trolsk landskap og kanskje oppleve det mektige Nordlyset spille på vinternatthimmelen! I løpet av vinteren besøker reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag området og byr på et fantastisk skue om du er heldig å møte på dem. Elgen, skogens konge, krysser også skisporene daglig. Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend har utleie av ski og pulk og tilbyr vinteraktiviteten Fjellkørling.

Overnatting ved Lemonsjøen, Randsverk, Tesse

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Utforsk spisesteder og opplevelser i nærheten av Lemonsjøen

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading