Norsk Fjellsenter Lom

Lom

Besøk Lom, fjellandsbyen som er omgitt av nasjonalparker, norges høyeste fjelltopper og storslått kulturlandskap i Jotunheimen og Breheimen.

Lom ligger midt mellom de nasjonale turistveiene Sognefjellsveien, Vardresflya, Gamle Strynefjellsvei og Geirangerveien, og er et naturlig stoppested for svært mange reisende.

De fleste av Norges topper over 2000 m.o.h ligger i Lom, deriblant Galdhøpiggen og Glittertind, og mye av Jotunheimen nasjonalpark ligger i kommunen. 

Nasjonalparklandsby

Lom har status som nasjonalparkkommune og kommunesenteret som nasjonalparklandsby. Et kompakt sentrum med mange butikker, serveringstilbud og kulturelle tilbud skaper et spennende landsbypreg, og elva Bøvra som fosser gjennom sentrum, er fotomotiv for tusenvis gjennom sommeren.

Kommunesenteret Fossbergom ble prisbelønnet i 1990 for god byggeskikk. Vassvaglen i sentrum symboliserer det sinnrike vanningssystemet i Ottadalen. Dette systemet er enestående i europeisk sammenheng. Fra vannposten ved siden av "Vassvaglen" forsyner du deg gratis av Norges beste drikkevann (nasjonal kåring 2005).

Du kan oppleve Lom stavkyrkje fra 1100-tallet, Stavkyrkjesenteret, Lom bygdamuseum med gårdstun, husmannsplass og seter, Norsk Fjellsenter, og dikterhjemmene Tor Jonssonstugu, Olavstugu og Hamsunstugu. Sagasøyla (Eidsvollsmonumentet) av Wilhelm Rasmussen ved Elvesæter hotell i Bøverdalen er et landemerke. Klimapark 2469 ved foten av Galdhøpiggen er også verdt et besøk. Her kan du bli med inn i isbreen og oppleve arkeologiske skatter og isskulpturer.

Norsk Fjellsenter i Lom

Midt i Lom finner du hele fjellhistorien samlet under ett tak. Besøk utstillinga Bergtatt - med fjellpionerar og funn fra isbreene. Fjellsenteret har også butikk og informerer gjerne om turer og steder å besøke i fjellheimen.

Norsk Fjellsenter

Klimapark 2469

Bli med inn i istunellen ved foten av Galdhøpiggen. I Klimaparken kan du komme tett på klimaendringene med historier fra isbreen og utstilling av arkeologiske funn.

Klimapark inn i isen
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading