Dovrefjell

Destinasjon Dombås og Dovre

Velkommen til Dombås - en port til naturopplevelser. Kom hit og utforsk sjarmerende Dombås, ett knutepunkt mellom sør, vest og nord og en inngangsport til norsk natur og eventyr! Dombås ligger majestetisk til mellom de mektige fjellene i Dovrefjell og Gudbrandsdalen, og byr på en uimotståelig blanding av spektakulær natur, kulturell rikdom og spennende aktiviteter.

 

Moskus på Dovrefjell

Oppdag den utrolige skjønnheten til Dovrefjell nasjonalpark, hjemmet til den majestetiske moskusoksen. Våre naturopplevelser strekker seg fra storslåtte fjellandskap til fortryllende skoger, og gir deg en smak av ekte norsk villmark. Her kan du selv få muligheten til å se moskus med egne øyne! Vi anbefaler på det varmeste å booke deg inn på moskussafari. Her vil du få den informasjonen du trenger, samt en unik opplevelse med erfarne guider som kjenner godt til både moskusen og moskusens rike.

Les gjerne mer om moskussafari på Dovrefjell her!

Dombås skiheiser

Dombås - ett knutepunkt

Som nevnt er Dombås ett knutepunkt for både sør, vest og nord. Med lett tilgjengelighet via både bil, buss og tog. Dersom du kommer fra Folldal kan du kjøre over til Hjerkinn og deretter videre ned til Dombås sentrum, eller du kan stoppe på Dovrefjell og utforske våre overnatting og aktivitetsbedrifter der! 

Fra Dombås kan du også ta den kjente Raumabanen videre til noen av våre andre destinasjoner; Lesja og Bjorli! Ellers er ankomst via tog perfekt både fra Trondheim og Oslo. Du kan sjekke avganger både for tog og buss hos Entur her. Fra togstasjonen kan du også omtrent ta skia på ryggen å vandre opp til alpinbakken.

TOUR DE DOVRE

Den nye sykkelrunden "Tour de Dovre" gjør det mulig å rulle innom tre nasjonalparker på to hjul, om du tar hele runden: Rondane, Dovre og Dovrefjell. Dovrefjell Adventures leier ut sykler, både tursykler og EL-sykler og de holder til i Dombås sentrum. Det er også mulig å leie sykkel over flere turistbedrifter over Dovrefjell. Du kan også ta toget til Hjerkinn, leie sykkel der og sykle tilbake til Dombås.

DOVREFJELL

Dovrefjell er en fjellkjede som strekker seg over sentrale deler av Norge. Her finner du vakker natur som fanger hjertet til enhver besøkende. Med masse flotte turmuligheter for både mosjonister og for deg som er ute etter mer action er dette et nydelig utgangspunkt for flotte opplevelser i fjellheimen! Dovrefjell er kjent for sin ville og uberørte skjønnhet, og er hjem for et variert og unikt økosystem. Det høyeste punktet på Dovrefjell er Snøhetta (2286moh), og kan på en klar dag gi en spektakulær panoramautsikt! Dersom du ønsker å oppleve Snøhetta anbefaler vi deg å bruke Snøheim Turisthytte DNT som utgangspunkt. 

Du kan lese mer om Dovrefjell her!

Overnatting og aktiviteter i nærheten av Dombås

Her kan du finne alt av aktiviteter og overnatting i - og i nærheten av Dombås, Dovre og Dovrefjell nasjonalpark!

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>