Moskussafari på Dovrefjell

Bli med på moskussafari på Dovrefjell

Med guide er du sikret et trygt møte med moskusen på Dovrefjell.

For millioner av år siden beitet moskusen side om side med mammuten i norske fjell og daler. I dag kan du fortsatt oppleve urdyret i levende live på Dovrefjell. Flere av fjellstuene på Dovrefjell tilbyr nemlig daglige moskussafarier med svært stor sjanse for å oppleve moskusen i sitt rette element – og null sjanse for å tråkke moskusen så nær at den angriper deg.

Safari sommer og vinter

Både sommer og vinter kan du bli med på safari. På Furuhaugli kan du være med til fots på sommeren eller på truger om vinteren.Hjerkinn fjellstue tilbyr moskussafari på hest! Lesja og Dovre Aktiv tilbyr safari på sommeren. Felles for alle guidene er at de har lang erfaring med moskusen og kjenner Dovrefjell godt. Guidene tar deg dit moskusen er. Noen ganger er den nærme startstedet for turen, andre ganger kan det være langt å gå. Vanligvis tar en moskussafari 3-7 timer, men det er avhengig av hvor moskusen befinner seg.

Ta sikre valg om du møter moskus

De lodne lokomotivene løper i 60 km/t, altså 60 meter på 3, 6 sekunder. Dersom du møter en moskus, trenger den en sikkerhetsavstand på 200 meter. Den kan virke som om den er både uredd og tam når du går forbi den, men moskusen har en uvanlig forsvarsstrategi. I motsetning til andre dyr som rømmer når de føler seg truet, flykter ikke moskusen fra farer, men angriper. Dette gjelder særlig hvis du har med deg hund eller kommer i nærheten av ei moskusku med kalv.

Her kan du bli med på Moskussafari:

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Moskus på Dovrefjell
Moskussafari på Dovrefjell