Moskus på Dovrefjell

For tusener av år siden beitet moskusen side om side med mammuten i norske fjell og daler. I dag kan du fortsatt oppleve urdyret i levende live på Dovrefjell.

Velkommen til

Moskussafari på Dovrefjell

Moskussafari

Flere steder på Dovrefjell kan du bli med på daglig moskussafari. Her er det store sjanser for å oppleve moskusen i sitt rette element.

Moskus på Dovrefjell

Moskusen kan løpe opp mot 60 km/t. Dersom du møter på en moskus er det en sikkerhetsavstand på 200 meter.

Den kan virke som om den er både uredd og tam, men moskusen har en uvanlig forsvarsstrategi. I motsetning til andre dyr som rømmer når de føler seg truet, flykter ikke moskusen fra farer, men angriper. Dette gjelder særlig hvis du har med deg hund eller kommer i nærheten av ei moskusku med kalv.

SAFARI SOMMER OG VINTER

Både sommer og vinter kan du bli med på safari. På Furuhaugli kan du være med til fots på sommeren eller på truger om vinteren. Hjerkinn Fjellstue tilbyr moskussafari på hest! Dovre&Lesja aktiv tilbyr safari både sommer og vinter!

Moskussafari med barn

Moskussafari passer også om du vil ha med barn. Noen ganger er moskusen nærme startstedet for turen, andre ganger kan det være langt å gå. Vanligvis tar en moskussafari 3-7 timer, så barn må være vant til å gå i fjellet.

Her kan du bli med på moskussafari:

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>