Kano på Lesjaskogvatnet

Velkommen til Lesja!

I fjellbygda Lesja går natur og kultur hånd i hånd. Med to nasjonalparker i kommunen, museum og rester etter gammel industri, byr området på rikelig med kulturminner og opplevelser for enhver smak. Lesja ligger også fint til midt mellom både Reinheimen Nasjonalpark og Dovrefjell Nasjonalpark!

 

Tussheimbue i Lesja

Vinteren i Lesja

Det er ikke bare om sommeren det er verdt å ta turen til Lesja. Den snøsikre skidestinasjonen Bjorli ligger nemlig i Lesja kommune. Enten du foretrekker milevis med langrennsløyper, flott utsikt med fjellski eller randonee på beina er dette et sted som er verdt å besøke. Ikke bare det, men Bjorli Skisenter holder også til her. Her kan du leie det du trenger av utstyr og kose deg med en dag eller to i bakken. Les mer om destinasjon Bjorli her!

 

 

Overnatting i Lesja Kommune

I Lesja finner du flere ulike typer overnatting. Både hytter, camping, gårdsovernatting, småbruksferie og mer tradisjonell overnatting. Ta en titt under og finn den overnattingen som passer deg best! 

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Det finnes mange ulike næringsbedrifter i Lesja Kommune. Du kan lese mer om de ulike næringsbedriftene ved å klikke her!

Aktiviteter i Lesja

Hva kan man finne på i Lesja Kommune? I Lesja finnes det også en rekke ulike aktiviteter å ta seg til. Du kan nyte fersk og lokal mat, hjemmelaga ost og gå både korte og lengre fotturer. Det finnes også kultur og kulturminner man kan dra å se på. Under finner du en oversikt over aktiviteter i Lesja: 

AKTIVITETER OG OPPLEVELSER I LESJA

Bjorli ligger i Lesja Kommune, og området er rikt på kultur og gamle minner det er verdt å se og som kan være fine turmål. Lesja Bygdemuseum, rester etter jernverket på Lesjaverk og sagbruket ved Sagelva på Bjorli er noen av de mange attraksjonene du må se.

TUSSHEIMBUE PÅ LESJA

Den nybygde dagsturhytta på Tussheim gir flott utsikt over Lesja, og er en tur på ca. 3 kilometer fra Lesja sentrum. Inne i dagsturhytta finnes det sitteplasser, og en fastmontert kikkert som du kan bruke til å speide etter villrein og andre dyr, eller bare nyte utsikten over den vakre dalen; Lesja. 

Les mer om Tussheimbue!

LESJA BYGDEMUSEUM

Lesja Bygdemuseum finner du i Lesja sentrum, like ved Lesja Kirke. Tunet består av 12 hus fra 1700- og 1800-tallet, som gir et godt innblikk i gammel byggeskikk, boform og livsvilkår i eldre tid.

Bygdatunet har flere faste utstillinger. De viser blant annet frem husflid og håndverk, klær, leker og folkekunst. Du vil også kunne få se flere gravfunn fra bygda, deponert av Oldssakssamlingen. Baking av tradisjonelle brødsorter fra bygda, aktiviteter for barn og demonstrasjon av gamle og nyere husflidsteknikker står også på programmet. Til glede for både store og små pleier det å være dyr på tunet.

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

FLUEFISKE PÅ LESJA

Prøv den nye fluefiskesonen på Lesjaleira. Den krystallklare elva egner seg svært godt for fluefiske og byr på mange gode fiskeplasser. 

Les mer om fluefiske på Lesja!

RÅNÅBUE PÅ BJORLI

Rånåbue er en dagsturhytte som ligger på Rånåkollen i Bjorli. En ny dagsturhytte med fantastisk utsikt over Lesjabygda! Når du kommer opp til hytta finnes det sitteplasser i levegg hvor du kan nyte bedbrakt mat og fantastisk utsikt.