Fluefiske på Lesja

Her aller øverst i Gudbrandsdalen finner du noen av Norges flotteste fiskeområder.

Fluefiskesone

Gudbrandsdalslågen starter på Lesjaskogsvannet og er kjent for gode fiskemuligheter og mange mener at det er av landets beste ørretelver.

Nytt i 2020 var fluefiskesone i det som er sone 7 av Gudbrandsdalslågen. Den krystallklare elva egner seg svært godt for fluefiske etter ørret og harr, og byr på mange gode fiskeplasser. Landskapet rundt elva er åpent og lite gjengrodd. Langs elva er det bilvei som passer perfekt til spotting av fisk, enten fra bil eller sykkel.

Fisketips og guide

Ønsker du guide kan Vigga Vekst og Søre Traasdal hjelpe deg til de beste fiskeplassene langs Gudbrandsdalslågen. Overnatting tilbyr de også.

Kjøp fiskekort:

Med 230 ørretvann og mange fjellelver og fiskebekker har Lesja fiskelykke nok til alle.

Fiskekort for sone 7 (Lesja) Gudbrandsdalslågen

Fiskekort for Lesjaskogsvatnet.

Fiskekort for Lesjafjella - Dalsida og Lordalen statsallmenning

Her finner du overnatting i Lesja:

- Kolstad Gård ligger idyllisk plassert ved Lesja Sentrum. Her kan du besøke dyrene på gården og bo i tradisjonelle gardsomgivelser, eller besøke bygdamuseet som ligger like ved.

- Søre Traasdal ligger kun 10 minutter med bil fra Dombås og idyllisk plassert rett ved flotte fiskeplasser i Gudbrandsdalslågen. Her er det hytter fra 36 til 111 kvadratmeter.

- Tynnøl Backpackerslodge tilbyr rimelig overnatting for fiskeren, rett ved Lågen. Her kan du bo i gamle tømmerhytter og de har noen teltplasser.

- Lesja Fjellstyre leier ut fjellhytter midt i Reinheimen Nasjonalpark, Lordalen eller Dalsida og flere av hyttene ligger ved fiskevann og inkluderer båt.

- Lesjaskogvatnet camping ligger i fantastiske omgivelser ved Lesjaskogvatnet. Det er kjent som et godt fiskevann for ørret, og her kan du leie båt og kano, og kjøpe fiskekort.

Finn flere opplevelser og overnatting i Lesja

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>