Gjendebåten i Jotunheimen

Destinasjon Sjodalen og Gjende

Sjodalen er den eventyrlige og vakre dalen hvor elva Sjoa renner nedover. Sjoa har sitt utløp fra vannet Gjende oppe ved Besseggen, og renner hele veien gjennom Sjodalen og Heidal før den ender opp i Gudbrandsdalslågen. Sjodalen er også en av veiene inn til Jotunheimen Nasjonalpark, og dersom du ønsker å kjøre fylkesvei 51 over Valdresflya er det Sjodalen du kjører gjennom. Videre nedover kommer gode grunner for å ta en stopp, og kanskje bli noen dager...

 

Flyfoto i Jotunheimen

Vinter i Sjodalen

Når Sjodalen får på seg vinterdrakt glitrer det i tretoppene. Snøen endrer landskapet, og med de majestetiske fjellene i Jotunheimen i bakgrunnen er dette magi. Dersom du liker langrenn er dette absolutt stedet for deg. Med løyper som strekker seg milevis fra Lemonsjø Fjellstue og helt opp til Valdresflya er det få begrensinger for din dag på ski. Ikke bare et eldorado for langrenn, her kan du også finne flotte utgangspunkt for toppturer både med fjellski og randone. Både for deg som nettopp har begynt å utforske toppturer, men også for deg som er erfaren. 

Husk alltid å være obs på skredfare og andre risikoer ved å ferdes til fjells. Det er ditt ansvar å sørge for at utstyret er i orden, og å følge med på værvarsel og skredfare, samt å vurdere egne ferdigheter. Det er ingen skam å snu. Du kan sjekke skredfaren på varsom.no her

Sjodalen ligger heller ikke langt unna Lemonsjø Alpinsenter hvor du kan nyte en dag i bakken, leie utstyr eller gå på langrenn! 

Sommer på Besseggen

Sommer i Sjodalen

Sjodalen og området rundt har mange attraksjoner med basis i natur og kultur, og mange av disse er vel verdt et besøk. For eksempel de mange fangstgravene, bua etter legendariske Jo Gjende, kulturlandskapet rundt setrene, fjellfuruskogen, Ridderspranget og Hulderstigen. Med andre ord finnes det en haug av muligheter for eventyrlige natursjeler, enten du foretrekker staute 2000-meterstopper eller rolige turer i skog og mark. Flere av overnattingsbedriftene i Sjodalen og ved Gjende holder også på med aktiviteter, men det finnes også mange andre alternativer ikke langt unna. For eksempel kan du oppleve rafting i elva Sjoa! 

Overnatting og opplevelser i Sjodalen og Gjende

Sjodalen har flere flotte overnattingsmuligheter med opplevelser for hele familien. Bessheim Fjellstue ligger rett ved foten av Besshø (2258 moh), og er et flott utgangspunkt for denne turen, og andre kjente turer i Jotunheimen Nasjonalpark. Ikke bare det, men Bessheim Fjellstue har også åpen restaurant. Det kan du lese mer om her. 

Hindsæter Hotell er et annet flott ugangspunkt for fine opplevelser i Sjodalen. Her har du en hyggelig atmosfære og flere nyoppussete rom. De serverer også nydelig lokalmat til sine gjester. 

Memurubu Turisthytte er kanskje det aller mest brukte utganspunktet for turen over Besseggen. For å komme hit kan du parkere bilen din på Reinsvangen og ta Gjendebåten over til Memurubu. Husk å bestille billetter til båten i god tid, da dette er et populært tilbud på sommerhalvåret! Du kan lese mer om turen over Besseggen her

Gjendebåten er kanskje Norges vakreste båttur. Det smaragdgrønne vannet i Gjende er rett og slett et vidunderlig skue. Vannet går langs foten av Besseggen, og utsikten er fantastisk rett inn mot Jotunheimen Nasjonalpark. Det å cruise rundt med Gjendebåten på Gjende er en opplevelse i seg selv, og dette kan du fint kombinere med en uforglemmelig fjelltur. Båten tar deg dypt inn i Jotunheimen, og her kan du hoppe av på Memurubu dersom du ønsker å gå Besseggen, eller du kan ta båten videre innover dersom du ønsker det. 

Husk at billetter må forhåndsbestilles, og du kan se rutetider og mer informasjon om dette ved å klikke her. 

Besseggen Fjellpark

Dersom du ønsker en idyllisk campingplass som ligger i gangavstand til Gjendebåtene og rett ved fantastiske Sjoa, er Besseggen Fjellpark stedet for deg. Med umiddelbar tilgang til fotturer, ski, diske og mat-tilbud er dette den perfekte fjell-campingpalssen. Med ulike hytter til utleie, teltplasser og plasser til bobiler finnes det muligheter for de fleste reisende. Ta turen til fjells! 

Sjodalen Hyttetun og Camping kan muligens gi deg den mest eventyrlige ferien til fjells. Dette er et unikt overnattingstilbud med aktiviteter for både barn og voksne. Hundevennlige er de også! Både sommer som vinter er dette et magisk sted enten det er dekt av glitrende, hvit snø - eller grønnkledd med elva Sjoa susende i bakgrunnen. Sjodalen Hyttetun tilbyr variert og unik overnatting. De er mest kjent for sine unike eventyrhytter, men her finnes også hytter til utleie, plasser til bobil, telt og du kan leie deg et svevetelt. Maten får du servert i gammen. Ikke bare det, men hos Sjodalen Hyttetun kan du også oppleve hundekjøring i vakre Jotunheimen! Du kan lese mer om, og bestille ditt opphold hos Sjodalen Hyttetun her!

Grov Camping

Er det lenge siden du og kjæresten har vært på tur sammen? Hva med å legge turen til Grov Camping, muligens Nord-Gudbrandsdalen mest romantiske campingplass. Her er det hyggelige fasiliteter og ulike overnattingstilbud. Grov Camping har glampingtelt som ligger rett ved vannet, og dersom du velger å overnatte i glampingtelt får du frokost som du kan nyte hvor du vil. Dersom glampinglivet ikke er for deg tilbyr Grov Camping veldig hyggelige hytter. Det er også fine områder både for telt og caravan, samt bademuligheter. Du møter også på utrolig hyggelig vertskap! Du kan lese mer om Grov Camping, og booke ditt opphold her!

Aktiviteter i nærheten av Sjodalen og Gjende

Det finnes mange ting man kan ta seg til i nærheten av Sjodalen og Gjende, annet enn å gå på fjellturer. Her finner du en fullstendig oversikt:

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Overnatting i nærheten av Sjodalen og Gjende

Her finner du en oversikt over andre overnattingsmuligheter i nærheten av Sjodalen og Gjende! Alt av det som er listet opp under finnes kun en kort kjøretur unna Sjodalen og Gjende. 

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>