Utsikt fra Besseggen i Jotunheimen

Slik kommer du deg til Besseggen

Visste du at det finnes muligheter for å reise kollektivt til Besseggen? Eller hvis det passer best å kjøre, hva med å kombinere turen over Besseggen med Nasjonal turistveg Valdresflye?

Reis kollektivt til Besseggen

Valdresekspressen: Fra 16. juni - 6. oktober går Valdresekspressen helt til Gjendesheim. På Fagernes korresponderer bussen med Valdresekspressen fra Oslo og Bergen. Den går opp til 4 ganger om dagen i høysesongen. Sjekk rutetabellen her.

Tog og lokalbuss: Du kan ta toget til Otta Stasjon og herfra går det lokalbuss til Gjendesheim to ganger om dagen i sommersesongen. Det er bussbytte i Vågå, men bussen korresponderer. Sjekk rutetabell her.

Sjekk også reiseplanleggeren til En-tur som ligger lengre ned på denne siden.

Reis med bil til Besseggen

Besseggen ligger langs Nasjonal Turistveg Valdresflye, midt mellom Vågå og Beitostølen. Og nettopp det er en god grunn til å ta bilen til Besseggen. Å kjører over Valdresflye er som å fly. Veien svever i landskapet og strekker seg utover landskapet. Langs veien er det flere kunstinstalasjoner, og tilrettelagte parkeringsplasser som er gode utgangspunkt for korte og lengre fjellturer.

Parkering ved Besseggen

Når du skal gå Besseggen må du parkere bilen din på Reinsvangen. Her går det shuttle-buss til og fra båten hver halvtime. Du finner mer informasjon om parkering og betaling av parkering her

Båt til Besseggen

De fleste som går Besseggen tar Gjendebåten den ene veien. Husk at biletter til båten må bestilles på nett, det kan du gjøre her samt se rutetider. 

Det kan lønne seg å bestille billetter til båten i god tid, særlig i høysesong siden de tidlige avganger ofte blir fort utsolgt. 

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>