Reisen til Besseggen

Slik kommer du deg til Besseggen

Visste du at det finnes muligheter for å reise kollektivt til Besseggen? Eller hvis det passer best å kjøre, hva med å kombinere turen over Besseggen med Nasjonal turistveg Valdresflye?

Reis kollektivt til Besseggen

Valdresekspressen: Fra 16. juni - 6. oktober går Valdresekspressen helt til Gjendesheim. På Fagernes korresponderer bussen med Valdresekspressen fra Oslo og Bergen. Den går opp til 4 ganger om dagen i høysesongen. Sjekk rutetabellen her.

Tog og lokalbuss: Du kan ta toget til Otta Stasjon og herfra går det lokalbuss til Gjendesheim to ganger om dagen i sommersesongen. Det er bussbytte i Vågå, men bussen korresponderer. Sjekk rutetabell her.

Sjekk også reiseplanleggeren til En-tur som ligger lengre ned på denne siden.

Reis med bil til Besseggen

Besseggen ligger langs Nasjonal Turistveg Valdresflye, midt mellom Vågå og Beitostølen. Og nettopp det er en god grunn til å ta bilen til Besseggen. Å kjører over Valdresflye er som å fly. Veien svever i landskapet og strekker seg utover landskapet. Langs veien er det flere kunstinstalasjoner, og tilrettelagte parkeringsplasser som er gode utgangspunkt for korte og lengre fjellturer.

Parkering ved Besseggen

Det er korttidsparkering ved Gjendeosen, der en kan stå parkert inntil 2 timer gratis. For parkering mer enn 2 timer, er dette på Reinsvangen, 1,7 kilometer fra Gjendeosen. Her går det shuttlebuss til båten kontinuerlig, og senest 15 minutter før hver båtavgang. Husk å være ute i god tid! Les mer om parkering her: besseggen1743.no

Det går også fint å gå fra Reinsvangen, og da er det best å følge veien.

Bor du hos Gjendesheim, er det gratis parkering ved turisthytta.

Båt til Besseggen

De aller fleste som går Besseggen tar Gjendebåten den ene veien. Gjendebåtene går mellom havnene: Gjendeosen, Memurubu og Gjendebu, og kan være et ypperlig ledd i logistikken om du skal gå i fjellene rundt Gjende. Mens du går, kan båten også frakte bagasjen din mellom havnene.

De fleste som går Besseggen tar båten fra Gjendeosen til Memurubu om morgenen. Da går du over eggen tilbake til Gjendeosen, der et nydelig måltid og en god natt søvn venter på Gjendesheim. Eller bilen og bussen videre. Det er også mange som starter å gå fra Gjendeosen om morgenen, og tar båten tilbake fra Memurubu om ettermiddagen eller går videre inn i Jotunheimen.

Vet du at du skal gå Besseggen, og ta båten, er det lurt å bestille båtbillett på nett. I høysesong kan enkelte avganger være fulle og for å unngå kø ved Gjendeosen, bør du bestille båtbillett på forhånd.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>