Topptur Jotunheimen- Foto Johan Wildhagen

Topptur på ski i Jotunheimen

Jotunheimen byr på de aller høyeste toppene i Norge. Med gode snøforhold er Jotunheimen av de aller beste stedene i landet om du vil utforske topper på ski.

Med utgangspunkt i Sjodalen har du flere muligheter for dagsturer og lengre ekspidisjoner i den sørlige delen av Jotunheimen og Gjendealpene. Området kan ha noe varierende snøforhold, men stort sett er det mye snø og sesongen kan vare helt til Juni.

Toppturer i Jotunheimen

Fra alle kanter finnes det gode muligheter toppturer på ski, og oversikt over turer finner du blant annet på Ut.no.

Rasletinden og Nautgardstinden er to totusenmeters topper som er relativt lett tilgjengelig. Heimdalshøe er en fin topp som passer like godt for fjellski og nybegynnere.

Høgruta Jotunheimen // Jotunheimen Haute Route

Høgruta gjennom Jotunheimen er skituren over alle skiturer. En moderne hytte-til-hyttetur over flere av norges kremtopper. Tidvis parademarsj, tidvis et hersens slit, men uansett oppturer og nedturer befinner du deg alltid på norsk naturs aller, aller øverste hylle. Ruta går over minst åtte breer og syv 2000-metertopper, inkludert Glittertind og Galdhøpiggen. Overnatting skjer på betjente hytter. Hver etappe er ca 15 km, med 1000 - 1500 meter stigning.

Overnatting i Jotunheimen i vinter

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>