Telt Rondane

Er du villig til å gå langt for en god teltplass? Her burde du dra.

Det er mye som skal klaffe når man skal på telttur med unger. Alder, hvor fjellvant de er og ikke minst vær og værmelding avgjør ofte hvor langt man går før man setter opp teltet. Her i Nord-Gudbrandsdalen har vi fantastiske teltplasser å tilby. Både de nære og litt lenger unna.

Vi vil anbefale å legge opp en telttur med mulighet for å legge seg inn på turisthytte, om være skulle endre seg eller noen i følget skulle slå seg vrange. Så har kommer vårt tips til tre nasjonalparker vi anbefaler å dra på telttur med unger. 

Jotunheimen Nasjonalpark

Man komme ikke utenom at Jotunheimen er en fantastisk plass å telte. Uavhengig av hvor du tenker deg er det viktig at du ikke går lengre enn det du er komfortabel med selv. Været i fjellet skifter fort, og det er viktig å ha kontroll på alt du skal ha med i sekken for at marginene skal være på din side.

Vi anbefaler å avslutte teltturen men en eller flere netter på en av de lokale fjellstuene. Da har alle i følget noe å glede seg til, om det skulle mangle på motivasjonen underveis. 

Breheimen Nasjonalpark

Vil dere prøve fiskelykken på teltturen er Breheimen Nasjonalpark et fantastisk valg. Her er det utallige gode fiskevann og fine teltplasser som garantert vil skape gode sommerminner for de som er med.

Reinheimen Nasjonalpark.

I Reinheimen Nasjonalpark kan du gå sammenhengende fra Vågå eller Dovre i Gudbrandsdalen til Trollstigen i Romsdalen uten å krysse en bilvei. Med andre ord. Her er dere virkelig ute i det fri. Her kan dere kombinere telting med en overnatting i en av de 18 fjellhyttene i Reinheimen.