Jotunheimen Caravan camp

Familieferie på budsjett!

Når man skal ta med hele familien på tur kan det fort bli en kostbar affære. Ikke bare skal man komme seg til og fra destinasjonen, man skal også ha overnatting og mat. Dette er det dessverre ikke alle som får til, og derfor ønsker vi å inspirere med litt busjettvennlige alternativer for årets ferie!

Bla deg nedover og la deg inspirere!

Tretopptelt i Sjodalen

Camping, camping, camping

Ikke bare er en campingferie ofte billigere, men det er også utrolig gøy for barna. Her har du en gyllen mulighet til å gi barna dine en følelse av mestring, samtidig som man kommer mye tettere på naturen. Det trenger jo ikke være villmarkscamping for at det skal bli spennende! Man husker jo fra man var barn selv at til og med en telttur i hagen kunne være utrolig spennende. Vi har mange muligheter for ulik grad av camping i vårt område. Det finnes både teltplasser, hyggelige hytter eller kanskje svevetelt er mer din greie? 

Fordelen med å leie en teltplass på en campingplass er at man har mulighet til å både gå på do inne, og å ta seg en dusj. Mange av campingplassene tilbyr også matservering om det er ønskelig! 

Du kan lese mer om våre campingplasser her!

LV camping

Velg en destinasjon og bli der

Man må ikke alltid reise rundt for å oppleve så mange steder som overhodet mulig. Det finnes mange destinasjoner som har mer enn nok å finne på ikke langt unna basen din. Hva med å leie en hyggelig hytte i Heidal, for så å ta med familien på familierafting, via feratta og vandreturer? 

Du kan lese mer om våre ulike destinasjoner her.

 

Grov Camping, glamping

Planlegg og book turen din i god tid

Man kan ofte spare penger både på transport og på å planlegge i god tid. Det lønner seg også å forhåndsbetale om det er mulig, slik at man slipper å tenke på de utgiftene når man er på plass. Legg deretter opp et budsjett for selve turen, og følg det. På den måten kan man unngå å bruke mer penger enn det man har råd til. 

 

høyt og lavt bjorli

Aktiviteter for hele familien

Det finnes mer enn nok av aktiviteter man kan velge seg. Mitt tips er å velge en hovedattraksjon for ferien, og planlegg resten av turen basert på den destinasjonen. De resterende dagene dere ønsker å være på ferie kan dere sjekke ut mulighetene for turer i fjell, skog og mark, kulturopplevelser i en av de hyggelige bygdene eller gode matopplevelser! Det finnes flere muligheter enn man skulle tro. 

Sjekk ut aktivitetene her!

 

otta skysstasjon

Ta toget

I Gudbrandsdalen er vi så heldige å ha både E6 og toglinje gjennom hele dalen, noe som gjør det veldig enkelt for deg som ønsker å ta enten tog eller buss til din destinasjon. Da kan man slippe styr med parkering, bomregninger også videre. Du kan enkelt booke din reise hos entur.no.

 

mat

Pakk med mat der du kan

Man ønsker jo ofte å unne seg litt god mat når man er på ferie, og det synes jeg absolutt at man skal! Men, det handler om å spare der man kan spare. Derfor anbefaler vi å pakke med mat til selve reisen. I forkant av en lang reise med barn er det ikke dumt å ha en snack-pack klar i sekken. Pakk ned noen brødskiver, litt frukt og nøtter og kanskje en sjokolade for å unngå lavt blodsukker og sutring. 

På mange overnattingssteder der det serveres frokost er det også ofte mulighet til å betale litt ekstra, slik at man kan smøre med seg lunsj. Dette kan det lønne seg å sjekke ut mulighetene for der du har tenkt å booke!

Planlegg når og hvor dere skal spise ute, slik at du deretter kan putte det inn i busjettet. Du kan se en oversikt over steder å spise nydelig mat ved å klikke her!

 

Svevetelt i Heidal

Men, det er viktig å huske at...

Man skal ikke la en kjedelig økonomi ødelegge for feriekosen. Finn muligheter du og din familie har råd til. Man trenger ikke de mest ekstravagante ferieopplevelsene for at det skal bli en uforglemmelig sommer for verken deg eller barna! Det viktigste er at man skaper gode minner sammen, og husk at det beste i livet er gratis ;)

Med det ønsker vi i Nasjonalparkriket alle en fantastisk sommer!