CBIS 5925047
CBIS 5925048
CBIS 5925049

Høgruta på stisykkel fra Alvdal til Ringebu | Urørt Ski og sykkeleventyr

Ta høgruta fra Østerdalen til Gudbrandsdalen - det grønne alternativet langs de blå fjella!
Priser fra : 13500 NOK

Bli med på en fantastisk tur fra Østerdalen til Gudbrandsdalen i noe av Norges flotteste stisykkelterreng. Med Rondane-massivet som bakteppe får vi servert nydelig sykling, lokalmat og unike overnattinger på seter, fjellgårder og Spidsbergseter Resort Rondane.

Program

Dag 1:
Oppmøtested på denne turen er Ringebu hvor vi samler alle sammen og frakter dere inn til Gjermundshaugvangen i Alvdal. Gjermundshaugvangen er en tradisjonell seter i Haustdalen som er en av Norges mest aktive seterdaler. På det meste var det 40 aktive setrer i dette området. Ved ankomst får vi servert tradisjonell seterkost, og får en god natts søvn i frisk fjelluft!

Dag 2:
På morgenen får vi servert seterfrokost før vi legger ut på første sykkeletappe. Denne dagen følger vi ferdselsveiene etter gruvedriften, og sykler i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Vi avslutter sykkelturen med fantastisk nedoversykling ned til Kvebergøya Gård i Folldal. Kvebergsøya er en ærverdig gårdsovernatting hvor vi får servert treretters middag av lokale råvarer.

Dag 3:
Vi tråkker oss ut fra gårdstunet på Kvebergsøya gård og rett ut på barnålssti som tar oss på fjellet i retning Rondane-massivet. I løpet av turen får vi to nydelige nedoversyklinger, høyfjellssykling i urørt natur og spektaktulære naturopplevelser ved foten av Rondane. Vi ender turen i Atndalen, hvor vi blir hentet og fraktet langs Nasjonal Turistveg Rondane til Spidsbergseter Resort Rondane. Her blir det nydelig kortreist mat, og mulighet for å myke opp støle muskler i Karlsvogna Fjellbad.

Dag 4:
Etter litt velfortjent avslapning og restitusjon på Spidsbergseter Resort Rondane drar vi på ekspedisjon på Venabygdsfjellet sammen med Værfast i Ringebu. Venabygdsfjellet er et lite eldorado for høyfjellssykling, ikke minst på grunn av muligheten til å sykle helt ned til Ringebu med 950 høydemeter fantastisk stisykling på veien. Kveldens overnatting blir på en seter på andre siden av dalen, hvor vi lader batteriene med en skikkelig avskjedsmiddag midt i morgendagens turterreng.

Dag 5:
Vi starter dagen med en skikkelig seterfrokost og tråkker oss fra setervollen og ut på høyfjellsstiene i områdene vest for Ringebu. Fjellområdene her byr på milevis med flott stisykling, og vi tester ut noen av de beste stiene før vi avslutter dagen med nye 950 høydemeter ned til Ringebu og avslutning av turen.

Address: Øverjordet 15, 2560 Alvdal
Phone: +4797032051
Email: