Munch i Vågå

Om Munch i Vågå

Munch i Vågå starta som et prosjekt i regi av Vågå kommune og Unn Bostad som primus motor for utviklinga av den historiske hagen på Ullinsvin. Det har utviklet seg til å bli eit større nettverksprosjekt av bedrifter som ønsker å løfte fram Edvard Munchs tilknyting til bygda.

Om Munch i Vågå

Det lokale Munch i Vågå nettverket består av bedrifter som ser potensialet i, og ønsker å løfte fram Edvard Munchs tilknyting til Vågå.

Farsslekta til Munch bodde i Vågå i flere generasjoner. Gjennom historier faren fortalte når familien var samlet, fikk Vågå en naturlig plass i Edvard sitt liv. Han hadde ofte Vågå i tankene og bevarte et nært forhold til bygda hele livet. Han vandret hit som ung mann for å søke røttene sine og finne svar på hvem han var. Ut fra egne brev og skissebøker er det dokumentert at Edvard gjorde flere reiser til Vågå mellom 1895 og 1939.

Bedriftene som satsar på Munch-opplevelser er:

VÅGÅKYRKJA

VÅGÅ HOTELL

VÅGÅ KOMMUNE

GALLERI ULLINSVIN

GAMMEL-KLEPPE KULTURARVHOTELL / STIFTELSEN MUNCHPUNKT

GUDBRANDSDALSMUSEA

LEMONSJØ FJELLSTUE & HYTTEGREND 

BESSHEIM FJELLSTUE

NASJONALPARKRIKET REISELIV AS

Munch – den nordlige ruten

Edvard Munch var født i Løten, og farsslekta hans var fra Vågå. Disse to Munch-stedene er knyttet sammen i utviklingsprosjektet Munch – den nordlige ruten. Nettverkssamarbeidet består av reiselivsbedrifter i Løten, Hamar og Vågå, saman med kommunene Løten og Vågå.

Sammen setter de Edvard Munchs tilknyting til disse stedene på kartet og utviklar gode opplevelser som gir unike innblikk i den verdenskjente kunstneren sitt liv. Nettverket legger til rette for en spennande reise i Munchs fotspor, og målet er å gjøre hans forhold til stedene bedre kjent og skape attraktive opplevelser.

Munch i Løten

Den verdenskjente kunstneren vart født på Engelaug Østre i Løten i 1863. Familien bodde her i et år før de flyttet til Oslo, der Edvards far fikk jobb som nasjonal korpslege.

Familien holdt kontakten med folka på Engelaug livet gjennom og Edvard reiste tilbake flere ganger som barn og ungdom. En antar at landskapet og bygdelivet på Løten hadde stor betydning for utviklingen hans som person og kunstner.

Les mer om Munchs tilknytning til løten på munchiloten.no