Moskus på Dovrefjell

Her kan du oppleve ville dyr i Nord-Gudbrandsdalen!

Du må ikke til Afrika for å bli med på safari. I Gudbrandsdalen kan du møte dyr som elg og moskus hvis du blir med på en guida tur med erfarne guider. Her kan du bli med på safari:

Moskussafari på Dovrefjell

Moskus på Dovrefjell
Moskussafari på Dovrefjell

 

Med guide er du sikret et trygt møte med Moskusen på Dovrefjell. Vi anbefaler at alle som vil se moskus er med på en guida tur. Da får du garantert møte moskusen, guiden vet kjennetegn på når moskusen ikke ønsker besøk og du lærer mer om fakta og historien til moskusen på Dovrefjell. 

Les mer om moskussafari!

Elgsafari

Elg

 

Vil du møte skogens konge på nært hold? Flere steder kan du bli med på elgsafari og på Dombås kan du bli med på guida tur på el-sykkel. Dovre og Lesja Aktiv og Furuhaugli Fjellhytter tilbyr elg-safari på Dovrefjell. Det er også gode muligheter for å finne elg på egen hånd. Tips: Kjør bakveger, omveier og avstikkere etter kl. 20, så er det gode sjanser for at du ser elg.

Og vil du garantert se elg, og kanskje klappe elg anbefaler vi en tur til Glittersjå. På denne idylliske fjellgården kan du besøke flere dyreraser, blant annet elg, reinsdyr, sauer og hest.