Tilgjengelighet

Tilgjengelighet handler om å tilrettelegge for mennesker med spesielle behov. Hva disse behovene er kan være så mangt, og det er veldig viktig å være klar over hva som skal til for at folk flest kan ta del i tilbudene vi har i vårt område. Vi ønsker å ta del i å informere om dette, samt å oppfordre bedrifter til å tenke over sin egen tilgjengelighet. 

På denne siden vil vi oppdatere med informasjon om ulike tilgjengelige aktiviteter og overnattinger i vårt område. Ta en titt, og kom gjerne med tilbakemeldinger, tips og triks vi kan videreformidle.

 

Hytter for alle!

DNT jobber for at alle skal føle seg velkommen på sine hytter. De ønsker å ha en standard og en beliggenhet som gjør at den fysiske tilgjengeligheten varierer. Da er det ekstra viktig å vise riktig informasjon.

Les mer om DNT og hytter for alle her! 

Under finner du 4 tilgjengelige hytter i Nasjonalparkriket!

Tips til turer som kan passe de aller fleste:

Uansett hvilke utfordringer man har er det ønskelig at hvem som helst skal kunne nyte av den nydelige naturen vi er så heldige å ha her i Norge. Selv om det ikke alltid er like enkelt å vite hva man skal tenke på når man skal foreslå å tilrettelegge aktiviteter og turer som kan passe alle - er det allikevel noe vi ønsker å jobbe videre med. Heldigvis har vi dyktige og kompetente samarbeidspartnere med oss, og sammen ønsker vi å dele videre hva vi har å tilby. 

Bryggeosen - en universelt utformet fiskeplass ved Lesjaskogsvatnet

Bryggeosen er lokalisert ved vakre Lesjaskogsvatnet, og det er en universelt utformet brygge spesielt for fisking men også for andre fritidsaktiviteter.

Bryggen er universelt designet, slik at alle skal ha mulighet til å nytte seg av den enten du sitter i rullestol eller har med deg barnevogn. Bryggeosen er primært tenkt for fisking. Ved bryggen er det også en romslig og godt utstyrt gapahuk. Her finner du fiskestenger og redningsvester, men husk å ta med fiskekroker og om mulig mark som agn. I Lesjaskogsvatnet kan du både få ørret og harr.

Ulvaholen

Ulvaholen er eit lettgått og populært turmål for heile familien på Lesjaleira. Staden ligg heilt nede ved spegelblanke Lågen, og eit besøk hos Avdemsbue kan enkelt kombinerast med ein rusletur ned hit.

Til Ulvaholen kjem du deg til fots, med sykkel, barnevogn eller terrenggåande rullestol. Det er grusveg heilt fram. Det er ikkje skilta eller merka hit. Om sommaren kan det vere beitedyr her, hugs da å lat att grindene etter deg om du møter ei lukka grind. Hugs å skrive namnet ditt i gjesteboka som ligg i gapahuken.

Sentrumstur i Vågåmo nærmiljø

Følg Vågåvegen frå Vågå hotel og ta inn til jeilen/vegen til venstre mellom Sve gard og Krokjordet (byggefelt på flata). Ta deretter ned til høgre på Sveaholsvegen og på Vågåvegen attende til sentrum. En fin tur hvor man kan bli kjent med koselige Vågåmo!

Bismorunda

Lett fottur i Bismo og langs Ottaelva.
Det er flere skilta utgangspunkt for denne fine rundturen i Bismo. Dersom du starter fra Statoil, kan du gå sørover på gangvegen langs riksvegen i Bismo, forbi Skjåk Turistheim og Mogard Gjestegiveri og frem til avkjøring for Bispevegen. Gå inn gjennom porten til Bispen camping og følg den rødmerka stien langs Ottaelva. Du kommer opp igjen på riksvegen vest for Bismo.
Det er utplassert benker flere steder underveis, så her er det fullt mulig å ta en rast eller to.

FUNKIBATOR HANDLER OM Å VÅGE Å LEVE!

Funkibator gir deg inspirasjon til å strekke dine egne grenser gjennom veiledning, foredrag, turer og arrangement. Vi jobber med hele prosessen fra planlegging til gjennomføring. Hele tiden er vår målsetting å bidra til et inkluderende samfunn.

Les mer om Funkibator her!

Funkibator på Dovrefjell
tilgjengelige sykkelturer