CBIS 5990223
CBIS 4097864
CBIS 4097865
CBIS 4097867
CBIS 4097875

viewpoint Snøhetta

Se Dovrefjell på sitt beste, til det beste for Dovrefjell. Opplev naturen, kulturen og arkitekturen som har bergtatt tusenvis av besøkende.

- Gratis

Du er hjertelig velkommen til å besøke viewpoint SNØHETTA i sommerhalvåret. Fra 1. juni til midten av oktober er viewpoint SNØHETTA åpent døgnet rundt. Bygget er stengt i vinterhalvåret.»

viewpoint SNØHETTA er en utsiktspaviljong på Tverrfjellet ved Hjerkinn. Bygget er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og ble åpnet i 2011. Utsiktsbygget er oppført på oppdrag fra Norsk Villreinsenter Nord.

Bygningen er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhettamassivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør. Bygget er åpent og tilgjengelig i sommerhalvåret, og nås etter 20 minutters gange fra parkeringsplassen ved Tverrfjellet.

Parkeringsplassen er avgrenset av stolperekker, inspirert av de gamle ledegjerdene som ble brukt for å fange villrein i høyfjellet for mer enn 800 år siden. Følg grusstien, som også er tilgjengelig for rullestolbrukere, 1500 meter opp til utsiktspunktet. På veien dit forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie gjennom de siste 10 000 år. Ved toppen kommer du til viewpoint SNØHETTA, med utsikt til Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og det nedlagte Hjerkinn skytefelt.Bygget har vunnet flere internasjonale priser siden det ble oppført og ble kåret til «Årets bygning i verden» i 2011.

Snøhetta Viewpoint 4K from Alejandro Villanueva on Vimeo.

Address: Hjerkinnhusvegen 33, 2661 Hjerkinn
Email: